Bania wōniajōnco Tajlandiōm (Dynia pachnąca Tajlandią)

Bania idzie odmiyniać bez wszyjske przipadki i miyszać ze wszyjskimi warzywōma1 i prziprawōma, kere2 Wōm3 przidōm4 do gowy. Połra5 zupōw ze baniōm już żech sam6 wciep7, ale ta lista baje8 jeszcze dugo9. Ta zupa je tak prosto do zrobiynia, że nawet kuchołrze ze dwōma lewymi rynkami bydōm10 umieli jōm narychtować11. Doł12 żech sam zielōnoł pasta curry, kero je typowoł dlo tajskyj kuchni. We składzie moł13 kans14 trołwy citrōłnowyj15, liście ze limōnki kafir i połra inkszych16 składnikōw. Szło17 by sie jōm narychtowac samymu, ale joł niyrołzki je zgniōły18 i we lodōwce mōm stołć19 takoł srogo20 biksa21 tyj pasty i Wołs tyż do tego namołwiōm- terozki co chwila roztomajte22 sklepy robōm azjatycke tydnie, a i we inkszych sklepach oriyntalnych, a nawet marketach, idzie jōm trefić23.

Co potrza?

jedna małoł bania hokkaido

3-4 marchwie

puszka mlyka kokosowego

1-1,5 litra wody

1 cebula

2 łeżki zielōnyj pasty curry

sōl i pieprz

płatki mandli24 do posucia po wiyrchu

trocha masła klarowanego

Na maśle klarowanym zeszklijcie pokrōnoł25 cebula, a potyn wciepcie26 do tego pokrajane byle jak marchwie i bania (hakkaido niy trza ôbiyrać ze skōry, yno wybrać ziorka27 ze środka). Wlyjcie28 do tego wody i niech sie to chwila powarzi29. Jak już bania baje miynkoł30, to wlyjcie tam mlyko kokosowe i wciepcie prziprawy. Tera już yno trza31 to zblyndować i idzie sie brać za jedzynie. Na talyrzu posujcie32 to po wiyrchu płatkami mandli i … smacznego 🙂

1ō- samogłoska w wymowie między o i u

2które

3Wam

4przyjdą

5kilka

6tutaj

7wrzuciłem

8będzie

9długa

10będą

11przygotować

12dałem

13ma

14dużo

15trawy cytrynowej

16innych

17można

18leniwy

19trzymam

20dużą

21puszka

22różne

23znaleźć

24migdałów

25pokrojoną

26wrzućcie

27nasiona

28wlejcie

29pogotuje

30miękka

31trzeba

32posypcie

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*