Ślōnzoki1 jeżdżōm po cołkim2 świecie, chodzōm do roztomajtych3 restauracji, to czamu4 niy mogōm sie w dōma narychtować5 takyj ajnfachowyj6 tajskyj zupy rybnyj. Dorsz je delikatny, ôd niego smak fajnie wzbogaco pasta curry. Jabko, banan i mlyko kokosowe dajōm tymu trocha słodyczy, a i dziynki nim całoł zupa bydzie nōm na talyrzu fajnie wōniać.
Co potrza?
50 dkg dorsza
2-3 łeżki soku ze citrōłny7
1 srogoł8 cebula abo 2 mańsze
1 banan
1 wiynksze jabko
500 ml buliōnu
400 ml mlyka kokosowego
łeżka9 masła klarowanego
łeżka oliwy
2 łeżki pasty curry (zielōnyj abo i jaki inkszyj10), a jak taki11 niy mołcie, to dejcie12 łeżka łagodnego curry (kebyjście niy wiedzieli, czy niy bydzie za ôstre, to dejcie naprzōd13 yno małoł łeżeczka, a potyn dosmakujcie14)
połra łeżek pokrajanego15 sznitlochu16 abo dymki
sōl i pieprz
Pokrejcie17 ryba na 2 cm kōnski18, posypcie leko19 solōm, pieprzym, ôblyjcie sokym ze citrōłny i niech ôna chwila tak postoji.
We gorku na maśle i oliwie zeszklijcie pokrōnoł cebula, wciepcie pasta curry, a jak zacznie fajnie wōniać, zalyjcie to buliōnym i mlykym kokosowym. I niech sie to aby 5 minut na małym ôgniu powarzi20, żeby się te smaki mōgły połōnczyć. Tera wciepcie tam ryba, a 5 minut niyskorzi21 potarte na rubych ôczkach jabko i pokrajanego na pó-talarki banana. Terozki mogecie już rychtować22 talyrze, nalywać, na wiyrch23 wciepnōńć24 trocha dymki i… Smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2 całym
3różnych
4dlaczego
5przygotować
6prostej
7cytryny
8duża
9łyżka
10innej
11takiej
12dajcie
13najpierw
14doprawcie
15pokrojonego
16szczypiorku
17pokrójcie
18kawałki
19lekko
20pogotuje
21później
22przygotowywać
23górę
24wrzucić
Dodaj komentarz