Gańś je dobroł niy yno na świyntego Marcina- moł1 dobry smak, a ôd2 ni3 miyso i fet4 sōm5 tyż richtich6 zdrowe. Moł kans7 niynasysōnych kwasōw tłuszczowych- przede wszyskim omega 3, ftory pomołgo8 nōm ze tym niyfajnym cholesterolym, a bez to9 je dobry i na serce. Niy idzie gańsi jejś za kans, ale fto by sie to tyż mōg lajstnōć10 😉 Na ta zōłza11 żech prziszoł bez cufal12, ale to bōł taki cufal, jak kej13 byjście znodli14 na drōdze 50 złoty 😉
Co potrza?
2 szłapy15 ôd gańsi
1 gruszka
gorść16 żurawiny – joł mioł świyżoł, ale mogecie dać tyż suszōnoł
keliszek rōżowego wina
keliszek wody
łeżeczka majeranku
łeżeczka tymianku
sōl i pieprz
Gańś nojprzōd17 podpiyczcie na suchyj patelni- ôna zarozki18 puści kans fetu i nojlepi go zbiercie sie do jakigo gorczka19 abo azjetki20 i mogecie sie go niyskorzi21 do czego użić22. Potyn wciepcie23 te szłapy do brytfanki ze pokrōnōm24 gruszkōm, żurawinōm, winym, wodōm i prziprawōma i niech sie to tak aby ze godzina na małym ôgniu dusi. Potyn wyciōngcie25 ta gańś i dejcie na 10-15 min do rozgrzōnyj na 200 stopni bratruły- żeby sie nōm fajnie spiykła ôd ni skōrka. Bez tyn czas mogecie sie tyż rozrobić w zimnyj wodzie trocha mōnki i zagyńścić niōm zołza. Do taki gańsi mogecie sie zjejś klōski, nudle, ryż i co jeszcze Wōm yno przidzie do gowy. Smacznego 🙂
1ma
2ô= ło
3niej
4tłuszcz
5ō- samogłoska w wymowie między o i u; są
6naprawdę
7dużo
8pomaga
9przez to
10pozwolić sobie
11sos
12przypadek
13kiedy
14znaleźli
15nogi
16garść
17najpierw
18zaraz
19garnuszka
20salaterki
21później
22użyć
23wrzućcie
24pokrojoną
25wyjmijcie
Dodaj komentarz