Tyn hańdyk (abo jakby to inksi1 padali2: puta) je richtich3 prosty we rychtowaniu4. Połra5 składnikōw6 sie wciepuje7 do gorka i fertich8, nawet niy idzie pedzieć9, że to je jake wynołkwiane10 danie, ale smak moł11 wyjōntkowy.
Co potrza?
1 kg piersi ze hańdyka
gorść12 listkōw bazyli
gorść pistacjōw
zōmbek czosku
3 łeżki whisky abo kōniaku
sōl i pieprz
330 ml śmietōnki (18%)
trocha mōnki do zagynszczynia zōłzy
Hańdyka posōlcie, popieprzcie, podpiyczcie ze wszyjskich strōn na leko natłuszczōnyj patelni i przeciepcie13 do brytfanki. Zagrzyjcie we jaki kelni14 abo gorczku15 trocha tego sznapsa16, podpołlcie17 i ôblyjcie miyso- dejcie sie pozōr18, żebyjście sie niy przipiykli. Jak sie zagasi19, to wlyjcie tam trocha wody, wciepcie bazylia, ôbrane pistacje, przikryjcie i niech sie to aby godzinka na małym ôgniu popykoł20. Niyskorzi21 wyciōngcie miyso, zmiksujcie zōłza i dejcie22 śmiytōnki (mogecie jōm pryndzyj23 trocha zahartować- dejcie dō ni połra24 łeżek ciepłyj zōłzy i zamiyszejcie). Terozki mogecie nasza zōłza zagrzołć, trocha ôdparować, a jak by Wōm sie ôna zdała trocha za rzołdkoł25, to mogecie sie rozfyrlać26 we jaki szolce27 we zimnyj wodzie trocha mōnki, wlołć28 do brytfanki i warzyć aż fajnie zgynstnieje. Dosmakujcie, wciepcie tam nazod29 miyso i fertich. Do tego idzie zjejś klōski, nudle30, ryż abo i co Wōm sie spodoboł. Smacznego 🙂
1inni
2powiedzieli
3naprawdę
4przygotowaniu
5kilka
6ō- samogłoska w wymowie między o i u
7wrzuca
8gotowe
9powiedzieć
10wymyślne
11ma
12garść
13przerzućcie
14chochli
15garnuszku
16alkoholu
17podpalcie
18uważajcie
19zgaśnie
20wolno pogotuje
21później
22dodajcie
23wcześniej
24kilka
25rzadka
26rozmieszać
27kubku
28wlać
29z powrotem
30makaron
Dodaj komentarz