Tuste niyftorzi lubiōm1 yno2 bez dodatkōw, sōm3 tyż take4, co to lubiōm dać tam trocha cebuli i możno jeszcze potarte jabko, a joł5 nojbarzi6 lubia take wynołkwiane7. Je to kuchnia ajnfachowo8, ale jak cojsik takego postawicie na stole, to zarozki9 sie zrobi trocha barzi elegancko i taki fet10 bydzie idealny na przegryzka na jakim fajerze11.
Co potrza?
40 dkg szpeku12
gorść13 suszōnych moreli
gorść płatkōw ze mandli14
poła15 łeżeczki soli
ździebko16 pieprzu
poła łeżeczki słodkyj papryki
pyrszczka17 ôstryj papryki
poła łeżeczki czubrycy (jak niy mołcie tyj bułgarskyj prziprawy, to najwyżyj dejcie zioła prowansalske)
połra listkōw limōnki kaffir (jakby co, mogecie tyż zetrzyć trocha skōrki ze citrōłny)
Szpek pokrejcie18 i roztopcie. Morele przelyjcie wrzōntkym i pokrejcie na mańsze kōnski19. Jak już szpyrki bydōm fajnie brōnołtne20, wciepcie21 tam morele, mandle, prziprawy i symnijcie22 ze ôgnia. Niech sie to tera ôchōdzi23 i fertich24. Smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2tylko
3są
4tacy
5ja
6najbardziej
7wymyślne
8prosta
9zaraz
10smalec
11uroczystości
12słoniny
13garść
14migdałów
15pół
16szczypta
17szczypta
18pokrójcie
19mniejsze kawałki
20przypieczone
21wrzućcie
22zdejmijcie
23ostudzi
24gotowe
Dodaj komentarz