Keby1 Wōm sie na bezuch wcisły jake wegany, to na zicher2 mogecie im narychtować3 take karminadle. Kōnzystyncja4 majōm podobno do miysa5, fajnie smakujōm, ku tymu jake kartołfle6 i ôbiołd fertich7– na piōntek idealne.
1 srogi8 zeler
1 jajco
6 łeżek pomelanych9 ôrzechōw włoskich
małoł cebula
łeżeczka oregano
łeżeczka mostrichu
sōl i pieprz
trocha tartyj bōłki do obkulania10 karminadli
olyj abo masło klarowane do smażynio
Zeler ôbiercie11, pokrejcie12 w mańsze13 kōnski14 i uwołrzcie15– jo żech sie go uwarzōł dziyń pryndzyj16.
Potyn trza go posztamfować17, dać do niego jajco, pokrōnoł cebula, ôrzechy, prziprawy i porzōndnie wymiyszać. Narychtujcie sie z tyj masy karminadle, pokulejcie we tartyj bōłce i usmołżcie na oleju abo maśle klarowanym. Smacznego 🙂
1gdyby
2pewno
3przygotować
4konsystencję
5mięsa
6ziemniaki
7gotowy
8duży
9mielonych
10obtoczenia
11obierzcie
12pokrójcie
13mniejsze
14kawałki
15ugotujcie
16wcześniej
17utłuc
Dodaj komentarz