Mogecie1 sie pomyśleć, że mie zajś trocha pofyrtało2, ale jŏ Wōm zarozki całŏ ta nazwa wytłumacza. Angliki do Indii przysmyczyli3 cheddar i inksze4 syry, a nazod5 wziyni6 połno roztomajtych7 prziprawōw i tak mi sie te klopsy jakosik z tōm starōm epokōm skojarzōły. Ône niy majōm żŏdnyj paniyrki, a piyk żech je na grillu, kaj sie tyn syr zrobiōł z wiyrchu tyż tak fajnie chrupiōncy.
Przi jakim byzuchu8 mogecie sie trocha poszpanować 😉
60 dkg miysa mielōnego ( jŏ żech mioł wieprzowe, ale i inksze sie sam mogecie tyż dociepnōńć)
20 dkg potartego cheddara
poła łeżeczki garam masala (sam znojdziecie na nia recept: https://chopwkuchni.pl/?p=315)
poła łeżeczki jaki inkszyj indyjskyj masali- jŏ żech dostoł tako do kurczaka, choć jak takyj niy mŏcie, to moge być i ajnfachowe curry
sōl
1 jajco
zōmbek czosku
trocha pokrōnyj natki pietruszki
Wymiyszejcie we jaki misce wszyjske skłŏdniki (dlo tych, kerzy9 piyrszy rŏz sōm w kuni- jajca bez skorupkōw) i formujcie ze tyj masy klopsiki. Potyn sie biercie za pieczynie. Jŏ żech je grillowoł, ale mogecie je i na blank normalnyj patelni upiyc na maśle klarowanym abo oleju.
A potyn już yno smacznego 🙂
1możecie
2pomieszało
3przywieźli
4inne
5z powrotem
6wzięli
7różnych
8gościach
9którzy
Interesujący pomysł na klopsiki 😉