Na Wielkanoc wszyndzie1 połno2 krōliczkōw i hazokōw3, to żech sie pomyśloł, że do brytfanki tyż sie jednego wciepna4 😉
Tyn recept5 je richtich6 ajnfachowy7, ale krōlik wylŏz8 ś niego idealny… a na deser mogecie sie zjejś takego szokoladowego 😉
Co potrza?
1 krōlik
2 zōmbki czosku
2 łeżeczki mostrichu9 (jŏ żech mioł mostrich Dijon)
sōl i pieprz
100 ml biołego wytrawnego wina
łeżka mōnki kartŏflanyj10
100 ml śmietōnki (nojlepi 30 %)
Dziyń pryndzyj nasmarowołech krōlika wyciśniyntym czoskym i mostrichym, dołech na niego tyż trocha soli i pieprzu. Na drugi dziyń opiyk żech go na patelni i wciep11 do brytfanki. Wlołech tam trocha wody, wino i potyn bez 2-3 godziny sie warzōł na małym ôgniu.
Na kōniec wciep żech go do bratruły12– bez zōłzy- na 15 minut na funkcja grill (na średniyj mocy), żeby sie rōwno przibrōnŏciōł13.
Do zōłzy14 wlołech rozfyrlanoł15 we zimnyj wodzie mōnka, śmiytōnka i jak sie to uwarzōło, to jeszcze żech ta zōłza trocha dosmakowoł16 solōm i pieprzym. Wyciōng żech miyso ze bratruły i na talyrzu ôblołech je zōłzōm.
Jŏ żech jŏd go ze modrōm kapustōm i klōzkami, ale do takego krōlika to i nudle abo i kartŏfle tyż przipasujōm. Smacznego 🙂
1wszędzie
2pełno
3zajęcy
4wrzucę
5przepis
6naprawdę
7prosty
8wyszedł
9musztardy
10ziemniaczanej
11wrzuciłem
12piekarnika
13przypiekł
14sosu
15roztrzepaną
16przyprawiłem
Dodaj komentarz