Krōlik bez wynŏkwiania (Królik bez wydziwiania)

Na Wielkanoc wszyndzie1 połno2 krōliczkōw i hazokōw3, to żech sie pomyśloł, że do brytfanki tyż sie jednego wciepna4 😉

Tyn recept5 je richtich6 ajnfachowy7, ale krōlik wylŏz8 ś niego idealny… a na deser mogecie sie zjejś takego szokoladowego 😉

Co potrza?

1 krōlik

2 zōmbki czosku

2 łeżeczki mostrichu9 (jŏ żech mioł mostrich Dijon)

sōl i pieprz

100 ml biołego wytrawnego wina

łeżka mōnki kartŏflanyj10

100 ml śmietōnki (nojlepi 30 %)

Dziyń pryndzyj nasmarowołech krōlika wyciśniyntym czoskym i mostrichym, dołech na niego tyż trocha soli i pieprzu. Na drugi dziyń opiyk żech go na patelni i wciep11 do brytfanki. Wlołech tam trocha wody, wino i potyn bez 2-3 godziny sie warzōł na małym ôgniu.

Na kōniec wciep żech go do bratruły12– bez zōłzy- na 15 minut na funkcja grill (na średniyj mocy), żeby sie rōwno przibrōnŏciōł13.

Do zōłzy14 wlołech rozfyrlanoł15 we zimnyj wodzie mōnka, śmiytōnka i jak sie to uwarzōło, to jeszcze żech ta zōłza trocha dosmakowoł16 solōm i pieprzym. Wyciōng żech miyso ze bratruły i na talyrzu ôblołech je zōłzōm.

Jŏ żech jŏd go ze modrōm kapustōm i klōzkami, ale do takego krōlika to i nudle abo i kartŏfle tyż przipasujōm. Smacznego 🙂

1wszędzie

2pełno

3zajęcy

4wrzucę

5przepis

6naprawdę

7prosty

8wyszedł

9musztardy

10ziemniaczanej

11wrzuciłem

12piekarnika

13przypiekł

14sosu

15roztrzepaną

16przyprawiłem

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*