Te danie to tak po prołwdzie1 je kura ze suszōnymi2 tōmatami i prawdziwkōma, ale wiadōmo, że te miana3 za duge być niy mogōm, a u mie i tak już niyrołz zalatuje barokym4. Suszōne tōmaty majōm cojsik fajnego we smaku, czego niy idzie sie doszukać we takich świyżych, do tego jeszcze arōmatyczne prawdziwki i… juzajś5 mi ślinka cieknie.
Co potrza?
1 kg podudzi ze kurczaka- nojlepi filetōw
gorść6 suszōnych tōmatōw (niy muszōm być take we zalywie, choć te ze krauzy7 tyż mogōm być)
gorść prawdzikōw
15-20 dkg wyndzōnki8
1 cebula
keliszek czerwōnego wina
trocha oliwy
sōl i pieprz (soli yno troszka, bo wyndzōnka baje fest słōnoł)
mōnka do zagynszczynia zōłzy
ewyntualnie trocha śmiytōnki
Pokrejcie9 wyndzōnka we kostka i przipiyczcie10 na patelni. Przeciepcie jōm do jakego wiynkszego gorka, a na patelnia wlyjcie11 trocha oliwy i zeszklijcie pokrōno cebula. Dociepcie jōm12 do wyndzōnki. Na patelnia- prawie sucho- przidōm tera kōnski13 kurczaka. Przipiyczcie je trocha i wrojście14 do gorka. Wlyjcie tam tyż keliszek wina, trocha wody, wciepcie tōmaty, prawdziwki (pokrōne na mańsze15 kōnski), sōl, pieprz i niech sie to na małym ôgniu aby ze pó godziny (a nojlepi i ze godzina) popykoł16. Niyskorzi17 mogecie zagyńścić trocha ta zōłza mōnkōm (nojprzōd trza jōm rozfyrlać18 w zimnyj wodzie) i fertich19. Kebyjście niy mōgli żyć bez śmiytōnki, to pod kōniec mogecie ji tam tyż dac połra20 łeżek, ale i bez tego ta zōłza bydzie miała richtich21 dobry smak. Do tego idzie zjejś klōzki, nudle22, kartołfle23 abo i jako fajno żymła24. Smacznego 🙂
1naprawdę
2ō- samogłoska w wymowie między o i u
3nazwy
4barokiem
5znów
6garść
7słoika
8wędzonego boczku
9pokrójcie
10przypieczcie
11wlejcie
12ją
13kawałki
14włóżcie
15mniejsze
16wolno pogotuje
17później
18roztrzepać
19gotowe
20kilka
21naprawdę
22makaron
23ziemniaki
24bułka
Dodaj komentarz