Jak żech się smykoł1 chwila po Włoszech, to tam nic, yno nudle a pizza. Pizza we Mediolanie za dobrŏ niy bōła, a nudle… zjejś szło, ale lepsze żech sie narychtowoł2 w dōma i to ganz gibko3 😉
(z tego wyńdōm4 take 2-3 porcje)
200-250 g nudli (jŏ żech mioł take bioło-zielōne, kere niyskorzyj fajnie wyglōndajōm na talyrzu)
150 g pokrōnyj wyndzōnki5
150 ml śmietōnki
2 gŏrscie6 szpinatu (tych modych listkōw)
zōmbek czosku7
pieprz
gałka muszkatałowŏ
2-3 łeżki pokrōnyj natki pietruszki
trocha potartego parmezanu
Uwŏrzcie8 nudle. Bez tyn czas, kej9 ône sie warzōm, wciepcie wyndzōnka na jaki wiynkszy tygel10– jak sie podpiecze, wciście tam zōmbek czosku i pōmału wlyjcie ku tymu śmiytōnka (dejcie pozōr11, żeby sie niy zwarzōła). Tera idzie ta śmiytōnka trocha ôdparować. Dociepcie tam tyż trocha pieprzu i gałki. Jak już zōłza bydzie barzi gynstŏ, to dejcie uwarzōne nudle, szpinat, natka, wymiyszejcie i na talyrze. Po wiyrchu posujcie to parmezanym i… smaczego 🙂
1włóczyłem
2przygotowałem
3całkiem szybko
4wyjdą
5wędzonego boczku
6garście
7czosnku
8ugotujcie
9gdy
10patelnia
11uważajcie
Pozdrowiom piyknie.
Zrobiolch zech genau tak ,jak zes napisol i bylo lepsze niz zech sie spodziywol.
Kolejny fajny rezept lod Ciebie.
Dziynki.
Franz
To tera yno czekać na jaki bezuch i ich zaskoczyć ?