Jak czowiek czyto wschodnie ksiōnżki i patrzy na te ichniyjsze filmy, to ôni1 tam co chwila jōm2 bliny. I sie tak potyn myślymy, co to je za pierziństwo, a tak po prołwdzie3, to to sōm4 take normalne ajerkuchy5, yno, że na drożdżach i ze mōnkōm gryczanōm. Robi sie je dojś6 szybko-yno trocha wiyncyj czasu potrza7 na to, aże te drożdże zacznōm robić, ale wtedy przeca sie mogecie wlyjś8 na fejsbuka 😉
Co potrza?
połno9 szklōnka mōnki gryczanyj
wiynksze pó10 szklōnki mōnki pszynny
niycałoł szklōnka wody
szklōnka mlyka
2 dkg drożdży
1 jajco
50 g ôzpuszczōnego11 masła
trocha soli
łeżeczka cukru
masło klarowane (do pieczynia)
Na wiyrch:
wyndzōny łosoś
kawior
…
Na suchoł patelnia wciepcie14 mōnka gryczanoł i jōm trocha przipiyccie- ale niy na miał15 😉 Potyn pomiyszejcie jōm ze wodōm we misce i dosujcie do tego mōnki pszynny. Mlyko podgrzyjcie leko we gorczku16, rozpuście tam drożdże i cuker. We misce, kaj sōm mōnki, na pośrodku zrōbcie dziura i wlyjcie tam mlyko ze dodatkami. Ôstołwcie17 to pod jakim ryncznikym we ciepłym miejscu na 20 minut.
Potyn dociepcie18 tam jajco, ôzpuszczōne masło i fajnie to wymiksujcie. Tera zajś19 by trza to ôdstawić na aby 0,5 godziny (we Rusyji majōm wiyncyj czasu, to mogōm to tak czimać20 i 3 godziny 😉 ). Niyskorzi rozgrzyjcie patelnia, dejcie na nia trocha masła klarowanego i piyczcie za kołżdym razym 4 niy za sroge21 placki.
Na wiyrch takego ruskego ajerkucha idzie wciepnōńć byle co, te nojbarzi klasyczne sōm ze śmiytōnkōm i kawiorym abo łososiym. Choć jak ludzie mieli tam biyda, to byli radzi, jak sie takego blina zjedli i ze ôzpuszczōnym masłym. Smacznego!
1ô = ło
2jedzą
3naprawdę
4są, ō- samogłoska w wymowie między o i u
5naleśniki
6dość
7potrzeba
8wejść
9pełna
10pół
11rozpuszczonego
12gęsta
13śmietana
14wrzućcie
15o to trzeba dokładnie pytać w sklepach z materiałami opałowymi 😉
16garnuszku
17zostawcie
18dorzućcie
19znów
20trzymać
21duże
Dodaj komentarz