Sezōn na szpargel niy je dugi[1] i bez to[2] trza go wykorzystać, ale żeby nōm się niy zmiyrzło[3] jedzynie yno uwarzonego[4], mogymy sie go tyż usmażić. Dołwno tymu[5] prziszoł żech[6] na taki recept[7] na szpargel w cieście ze piwym[8]. A jak już sie otworzymy take piwo do warzynia[9], to przeca niy zmarnujymy ty[10] reszty i przi okazji mogymy sie i napić piwa. A do takego szparglu nojlepi sie zrobić zōła[11] czoskowo-koperkowoł.
Co potrza?
szpargel – jedne opakowanie
1 jajco
pó[12] szklōnki piwa
6 łeżek mōnki pszynny[13]
sōl i pieprz
łolyj[14]
Zôłza:
4 łeżki jogurtu greckego
1 łeżka oliwy
1 przeciśniynty zômbek czosku
1 łeżka pokrônego[15] koperku
sôl i pieprz
Szpargel umyjcie, a potyn kożdy wejście[16] chyćcie[17] z dwóch kōńcōw i złōmcie. Gōrno czyńść je dobroł, a dolnoł wyczajście.[18] Te ciasto to sie trocha robi jak na ajerkuchy.[19] Jajco rozfyrlejcie[20] mikserym, potyn wlyjcie tam piwo i wciepcie[21] mōnka, sōl, pieprz i porzōndnie wymiksujcie. Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj, tōnkejcie kożdego szpargla w cieście i rajn[22] z nim do łoleju. Jak bydzie fajnie złoty, to go wyciōngcie[23] na papiyrowy ryncznik, żeby tyn łolyj sie tam trocha wsiōnk[24] i fertich.[25]
Wszyske składniki zōłzy dejcie sie do jaki miski, wymiyszejcie[26] i po robocie. Smacznego:)
[1] długi
[2] przez to
[3] znudziło
[4]tylko ugotowanego
[5] dawno temu
[6] wpadłem
[7] przepis
[8] piwem
[9] gotowania
[10] tej
[11] sos
[12] pół
[13] łyżek pszennej mąki
[14] olej
[15] pokrojonego
[16] później każdy wziąć
[17] złapcie
[18] wyrzućcie
[19] naleśniki
[20] ubijcie
[21] wrzućcie
[22] dajcie do środka
[23] wyciągnijcie
[24] wsiąknął
[25] gotowe
[26] wymieszajcie
No toch sie naszukala tego przepisu,bo na fb na warzymy-maszkycymy nie umialach znolyz.Robia te szpargle.Mom biole i zielone.Obejrzymy wtore bydom lepsze.
Aże je żech ciekawy jake bydōm te biołe 🙂