Niyftorzi1 jak słyszōm miyso2 na słodko, zarŏzk3 krziwiōm, a jŏ Wōm powia, że to je richtich4 dobre. A jak jeszcze bydōm te żeberka fajnie zapieczōne ze glazurōm ze tartymi ôrzechami laskowymi i miodym, to yno je wmōcić5 😉
Tyn recept6 je inspirowany kuchniōm hamerykańskōm, ale jak bydziecie je jejś, to tyn kōwbojski hut7 mogecie seblyc8 😉
żeberka wieprzowe – mie ich do koszyka wskoczōły 2 kg, ale żech mioł niyskorzi9 pŏra pōmocnikōw przi stole
aby10 liter coli- yno Wŏs11 prosza, żeby niy bōła to ta bez cukru, bo wtedy to nawet niy umia sie wyforsztelować12, co by Wōm z tego prziszło
sōl i pieprz
pó13 łeżeczki kminu rzymskego abo kminku
łeżeczka tymianku
pŏra liści bobkowych14
ździebko15 chili
połra16 łeżek miodu
połra łeżek keczupu (jŏ żech mioł taki ze tymiankym, czoskym i miodym)
gŏrść17 pomelanych18 ôrzechōw laskowych (jŏ żech je przepuściōł bez maszynka do miysa)
Pokrejcie19 żeberka na mańsze20 kōnski21 i wciepcie do gorka. Zalyjcie kolōm, dejcie tam trocha soli, pieprzu, chili, liści bobkowych i kminu. Niech sie to powarzi na małym ôgniu tak aby ze dwie godziny.
Wymiyszejcie miōd, keczup, ôrzechy i ździebko chili. Łozgrzyjcie bratruła na 180 stopni (nojlepi na opcji grill). Potyn wyciōngcie te kōnski miysa na blacha i posmarujcie glazurōm. Przipiykejcie te żeberka tak ze 20-30 minut aż się fajnie przibrōnŏcōm, a potyn już yno biercie sie za jedzynie. Ta glazura je takŏ intynsywnŏ, że styknie jak bydzie ze jednyj strōny. Smacznego!
PS A tyj zalywy niy wylywejcie, bo sie narychtujymy ś ni fajnŏ zupa 🙂
1niektórzy
2mięso
3zaraz
4naprawdę
5wcinać
6przepis
7kapelusz
8zdjąć
9później
10choć
11Was
12wyobrazić
13połowę
14laurowych
15szczyptę
16kilka
17garść
18zmielonych
19pokrójcie
20mniejsze
21kawałki
Dodaj komentarz