Paszteciki nadziywane kurczakym i… kartŏflōma (Paszteciki z kurczakiem i ziemniakami)

Szło by pedzieć1, że tyn farsz to je normalne druge danie, kere idzie wciś2 do ciasta francuskiego. Choć idzie tyż go dać do pierogōw, rogalikōw ze pieca, calzone i inkszych3 takich.

Co potrza?

1 pierś ze kury

pŏra kartŏfli

cebula

trocha potartyj mozzarelli

2 zōmbki czosku

łeżeczka oregano

poła łeżeczki pomelanego4 kminu rzymskego

ździebko5 tymianku

sōl i pieprz

masło klarowane

oliwa

Kurczaka pokrejcie6 drobno i nojprzōd przipiyczcie go na suchyj patelni, a potyn wciepcie tam masło, cebula, czosnek, inksze prziprawy i niech sie to razym trocha posmaży. Kartŏfle uwŏrzcie7 we gorku, odcedźcie i niyskorzyj8 dejcie do tego gorka trocha masła, i jeszcze ze dwie minuty je podpiyczcie. Dociepcie kartŏfle do kurczaka, dejcie ku tymu mozzarella i mogecie sie brać za nadziywanie.

Jak bierecie ciasto francuske, to po nadziywaniu trza je potyn we bratrurze9 piyc na 200 stopni bez 20-25 minut, aż sie fajnie przibrōnŏci10. Smacznego 🙂

Do tych pasztecikōw polecōm tyż ta zōłza: https://chopwkuchni.pl/?p=1887

To bydzie na zicher11 dobre 🙂

1powiedzieć

2wcisnąć

3innych

4zmielonego

5troszkę

6pokrójcie

7ugotujcie

8później

9piekarniku

10przypieką

11na pewno

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




2 Komentarze

    • W domu na gazie, ma to duże plusy, szczególnie kiedy i tak płaci się ryczałt za gaz w czynszu 😉 Ale piekarnik tylko elektryczny. Niektórzy chwalą sobie indukcję, choć tam jest dużo zabawy z samym włączaniem 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*