Niyrołzki1 , jak moł2 przijś bezuch3, to sie ich pytōm, ze jakego regiōnu chcieli by cojsik zjejś4… Kōmratka5 padała6 : Turcja i trza bōło sie trocha naszukać, naôglōndać, poeksperymyntować, ale na kōniec te placki tak mi zasmakowały, że na zicher7 byda je zajś8 kedy rychtować9.
Co potrza?
Ciasto:
2 szklōnki mōnki pszynnyj
1 jajco
pó łeżeczki soli
2 łeżki jogurtu naturalnego
trocha wody
Filowanie:
200 g fety
400-500 g szpinatu10 – moge być mrożōny
połra łeżek oliwy
kolorowy pieprz
Składniki ciasta wciepcie11 do miski i wyrōbcie. Jak już ciasto bydzie jak plastelina, to je przikryjcie we misce i niech sie trocha ôdpocznie- aby ze 10-20 minut.
Szpinat ze kapkōm oliwy, fetōm i pieprzym wciepcie na patelnia i niech to sie trocha ôdparuje.
Wejście sie mały kōnsek ciasta, na biyrkownicy (stolnicy) wysujcie trocha mōnki i nudelkulōm fajnie ta kulka łozkulejcie. Jak już bydziecie mieli sroge12 kōłko, to pozaginejcie dwa przeciwległe kōnski trocha do środka (tak ze 3 cm) i sie nōm zrobi choby prostokōnt. Tera na środku posmarujcie oliwōm, wciepcie trocha farszu i go fajnie łozprowadźcie. Niyskorzi13 trza yno pozaginać do środka te dwa zaôkrōnglōne kōńce i nōm się zrobi już prawie kwadrat. Posklejejcie ze sobōm wszyjske łōnczynia i wciepcie tyn placek na łozgrzōno patelnia. Połobrocejcie go połra razy ze jednyj strōny na drugoł, żeby sie dobrze przibrōnołciōł i mogecie sie brać za jedzynie. Smacznego 🙂
1czasem
2ma
3goście
4zjeść
5koleżanka
6powiedziała
7na pewno
8znów
9przygotowywać
10szpinaku
11wrzućcie
12duże
13później
Dodaj komentarz