Mōm tako kōmratka1, kero2 warzy3 take dziwne rzeczy i co chwila wynojdzie jake ziele, kere za starego piyrwy4 wykorzystywały nasze praōłmy5, że se myśla, że ôna do roboty dojyżdżo na zicher6 na mietle7 😉
Tak mie tyn dżym zaciekawiōł, że aż żech musioł sprōbować cojsik takego narychtować8.
Te pyndy majōm kans9 fetaminy C i A, a do tego roztomajte10 kwasy i inksze składniki, kere majōm właściwojści przeciwzapalne, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne.
Smak moł to niypodobny do niczego, fajnie wōnio lasym i myśla, że bydzie to ciekawy dodatek do miysa.
Co potrza?
na 100 g pyndōw świyrku
przidzie 100 g cukru (joł żech doł brōnołtny11)
1 łeżka soku ze citrōłny
50 ml wody
Zbiyrejcie yno te blank małe pyndy, potyn je umyjcie, dejcie do miski, dolyjcie wody i zblyndujcie. Cuzamyn12 ze cukrym dejcie to na patelnia i powołrzcie13, żeby fajnie zgynstniało. Na kōniec dejcie tam sok ze cirtōłny i niyskorzi14 przełōżcie tyn dżym do wyparzōnyj krauzki15, przewrōćcie jōm do gōry dnym i fertich16. A bez zima… smacznego 😉
1koleżanka
2która
3gotuje
4dawniej
5prababcie
6na pewno
7miotle
8przygotować
9dużo
10różne
11brązowy
12razem
13pogotujcie
14później
15słoiczka
16gotowe
Zajrzałam tu, żeby poszukać inspiracji na jutrzejszy obiad, bo pomysłu żadnego i widzę, że zrobiłeś wtedy te pędy! I coś mam wrażenie, że ta kamratka to ja 😉
Poczekaj, poczekaj, niedługo czosnaczek wylezie na łąkach, to mnie wołaj, pokażę, jak wygląda, będziesz do każdego szałota dodawał!
Ściski,
Gosia 🙂
PS. Miotła zaparkowana na dłużej, bo w ciąży latać nie wolno.
Ja myślałem, że nie można dopiero w 9 miesiącu 😉 Zeszłą wiosną poczułem się zobowiązany do eksperymentów 🙂 … tylko gdzie ten czosnaczek? Choć już dziś na spacerze się rozglądałem… wystarczyło Twoje jedno zdjęcie 😉