Dżym ze modych pyndōw świyrka (Dżem z młodych pędów świerka)

Mōm tako kōmratka1, kero2 warzy3 take dziwne rzeczy i co chwila wynojdzie jake ziele, kere za starego piyrwy4 wykorzystywały nasze praōłmy5, że se myśla, że ôna do roboty dojyżdżo na zicher6 na mietle7 😉

Tak mie tyn dżym zaciekawiōł, że aż żech musioł sprōbować cojsik takego narychtować8.

Te pyndy majōm kans9 fetaminy C i A, a do tego roztomajte10 kwasy i inksze składniki, kere majōm właściwojści przeciwzapalne, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne.

Smak moł to niypodobny do niczego, fajnie wōnio lasym i myśla, że bydzie to ciekawy dodatek do miysa.

Co potrza?

na 100 g pyndōw świyrku

przidzie 100 g cukru (joł żech doł brōnołtny11)

1 łeżka soku ze citrōłny

50 ml wody

 

Zbiyrejcie yno te blank małe pyndy, potyn je umyjcie, dejcie do miski, dolyjcie wody i zblyndujcie. Cuzamyn12 ze cukrym dejcie to na patelnia i powołrzcie13, żeby fajnie zgynstniało. Na kōniec dejcie tam sok ze cirtōłny i niyskorzi14 przełōżcie tyn dżym do wyparzōnyj krauzki15, przewrōćcie jōm do gōry dnym i fertich16. A bez zima… smacznego 😉

1koleżanka

2która

3gotuje

4dawniej

5prababcie

6na pewno

7miotle

8przygotować

9dużo

10różne

11brązowy

12razem

13pogotujcie

14później

15słoiczka

16gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




2 Komentarze

  1. Zajrzałam tu, żeby poszukać inspiracji na jutrzejszy obiad, bo pomysłu żadnego i widzę, że zrobiłeś wtedy te pędy! I coś mam wrażenie, że ta kamratka to ja 😉
    Poczekaj, poczekaj, niedługo czosnaczek wylezie na łąkach, to mnie wołaj, pokażę, jak wygląda, będziesz do każdego szałota dodawał!
    Ściski,
    Gosia 🙂
    PS. Miotła zaparkowana na dłużej, bo w ciąży latać nie wolno.

    • Ja myślałem, że nie można dopiero w 9 miesiącu 😉 Zeszłą wiosną poczułem się zobowiązany do eksperymentów 🙂 … tylko gdzie ten czosnaczek? Choć już dziś na spacerze się rozglądałem… wystarczyło Twoje jedno zdjęcie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*