Po wakacjach to czowiekowi sie jakosić tak ciynższo chycić za te garce, a jak na dworze jeszcze je hic, to chciałoby sie raz dwa cojś mieć na talyrzu. Wtedy sie moge przidać taki szałołt, co to po prołwdzie[1] idzie sie szczelić[2] i bez lato, i bez zima. Yno pamiyntejcie, że to curry (czytejcie: kary) niy mo nic wspólnego ze kurōma[3]. Ta prziprawa przijechało do nołs jakosik ze Indii i sie we tyj Europie spanoszōła.[4]
Co potrza?
3 jabka
1 abo i 2 banany
gorść[5] łorzechōw[6] włoskich
połra łodygōw zelera naciowego[7]
kōnsek[8] żōłtego syra (10-15 dkg)
Zōłza:
pó citrōłny[9]
połra[10] łeżek[11] jogurtu gereckego
pó łyżeczki curry
Orzechy poprołżcie trocha na suchyj patelni. Jabka i banany łobiercie[12] i pokrejcie[13] na kōnski. Zelera tyż pokrejcie, syr mogecie sie pokrajać, ale jak tam Wōm[14] wlezie pod rynka[15] jake tarło,[16] to mogecie go i zetrzyć. Wciepcie to wszysko do miski, sklądniki zōłzy wymiszejcie sie w jaki miseczce, łoblyjcie[17] reszta, wymiszejcie i fertich.[18] Smacznego 🙂
[1] tak naprawdę
[2] strzelić
[3] kurami
[4] rozpanoszyła
[5] garść
[6] orzechów
[7] kilka łodyg selera naciowego
[8] kawałek
[9] pół cytryny
[10] kilka
[11] łyżek
[12] obierzcie
[13] pokrójcie
[14] Wam
[15] wpadnie w ręce
[16] tarka
[17] oblejcie
[18] gotowe
Dodaj komentarz