Ôstatnio1 bōły2 u nos na bezuchu3 mode4 frelki5 i tak żech sie pomyśloł, że trza by narychtować6 co lekego, bo ône przece7 terozki cołki8 czas rachujōm te kalorie i tak żech prziszoł na tyn szałołt. Potyn sie ôkołzało, że ône przikludziōły9 mi do dōm ciastka i cołko teoryjo10 szło o kant rzici roztrzajś11– kōniec kōńcōw my zjedli i dietetyczny szałołt, i niydietetyczne ciastka. Do szałołtu bōły trzołski12 ze miysa, ale co to je, to do tego przidymy trocha niyskorzi13.
Co potrza?
pó gōwki14 kapusty pekińskyj
150 g szpinatu15 (tych modych16 listkōw- tak ze pó bojtlika17 mogecie sam wsuć)
biksa majsu18
1 cebula
2 łeżki ôctu
2 łeżki cukru
2 jabka
250 g kiszōnych ôgōrkōw
Zōłza19:
sok ze poły citrōłny20
3 łeżki oliwy
3 łeżki ôleju
sōl i pieprz
Cebula pokrejcie21 i wymiyszejcie ze cukrym i ôctym- fajnie puści sok i bydzie miała blank22 inkszy23 smak. Składniki zōłzy wymiyszejcie w jakim gorczku24. Kapusta pekińskoł, szpinat, jabka i ôgōrki pokrejcie na mańsze kōnski. Cuzamyn25 ze majsym wciepcie26 do srogi27 miski, dociepcie do tego cebula, ôblyjcie zōłzōm i fertich28. Tyn słodko- kwaśny smak bydzie pasowoł29 do kołżdego miysa, ale i do fajnie przipieczōnyj abo narychtowanyj na parze ryby. Smacznego 🙂
1ô= ło
2ō- samogłoska w wymowie między o i u
3w odwiedziny
4młode
5dziewczyny
6przygotować
7przecież
8cały
9przyniosły
10teoria
11to dość dosadne określenie braku powodzenia
12trzaski, małe drewienka
13później
14główki
15szpinaku
16młodych
17woreczka
18puszka kukurydzy
19sos
20cytryny
21pokrójcie
22całkiem
23inny
24garnuszku
25razem
26wrzućcie
27dużej
28gotowe
29pasować
Dodaj komentarz