Co potrza?
1 brokuł
kartołfle[1]– tyla samo, wiela brokuła
250 gr abo i trocha wiyncy biołego syra
1 cebula
połra[2] łeżek majōnezu (to już zależy łod tego, wiela[3] majōnezu lubicie)
łyżeczka cukru i kapka łoctu[4]
sōl i pieprz
Cebula pokrejcie, wciepcie do jaki miseczki, posypcie cukrym i polyjcie łoctym- nabiere takego fajnego smaku (to tyż je dobre przi inkszych szałołtach, kaj[5] je cebula). Kartołfle łobiercie[6], pokrejcie na mańsze kōnski[7] i wciepcie do garca ze wrzōntkym[8] i warzcie, aż bydōm[9] miynke. Brokuła tyż pokrejcie i uwołrzcie. Syr dejcie do miski i trocha go rozgniyćcie widelcym. Wciepcie uwarzōne kartołfle, brokuła i cebula. Dejcie soli, pieprzu i nojprzōd z 3 łeżki majōnezu i pomiyszejcie. Jak bajecie widzieć, że jeszcze za mało tego majōnezu, to sie go tam jeszcze dociepcie[10]. No i fertich.[11]
Super smakuje z kołżdym miysym[12], dobre do grillowanego wōsztu[13] i do ryby- na drugi dziyń tyż je dobry. Smacznego:)
[1] ziemniaki
[2] kilka
[3] ile
[4] octu
[5] gdzie
[6] obierzcie
[7] mniejsze kawałki
[8] garnka z wrzatkiem
[9] gotujcie aż będą miekkie
[10] dorzućcie
[11] gotowe
[12] każdym mięsem
[13] kiełbasa
Dodaj komentarz