Niyrołzki1 sie czowiekowi zachce zjejś2 cojsik lekszego3, żeby potyn niy trza bōło4 bez godzina dochodzić do siebie i wypić trzi sznapsy5 na trołwiynie6. Taki szałołt je do tego nojlepszy. Grejfut moł7 kans fetaminy C i beta karoten, kery8 je dobry dlo skōry. Kapusta pekińskoł tyż moł kans9 fetaminōw, roztomajtych10 minerałōw i do tego yno11 12 kalorii. Szinka, syr i ôrzechy12 fajnie dopełniōm smak, tak że nawet te chopy, co marudzōm na szałołty, bydōm sam mieć co do przegryzynia.13
Co potrza?
2 ôbrane ze błōnek grejfuty
15 dkg żōłtego syra
15 dkg szinki
pó szklōnki ôrzechōw włoskich
pó gōwki mańszyj kapusty pekińskyj
6 łeżek jogurtu greckego
sōl i pieprz
Nojwiyncyj roboty bydzie ze tym grejfutym, coby go seblyc14 ze tyj gorzkij skōry. Ôrzechy mogecie trocha uprażyć na suchyj patelni. Sam żołdnyj filozofii niy ma, wszyjsko trza pokrajać, wciepnōńć15 do miski, dodać jogurt, dosmakować i- biercie16 sie za jedzynie. Smacznego 🙂
1czasem
2zjeść
3lżejszego
4było; ō- samogłoska w wymowie między o i u
5kieliszki alkoholu
6trawienie
7ma
8który
9dużo
10różnych
11tylko
12ô= ło
13przekąszenia
14rozebrać
15wrzucić
16bierzcie
Wygląda to naprawdę dobrze! Uwielbiam owoce z mięsem, ale i takich sałatkach. Uważam, że w ten sposób ciekawie można połączyć smaki. Mniam!