Sōm1 take ludzie, kere2 na ôbiołd zawsze muszōm mieć dwa dania, ale joł na zicher3 je w jakim inkszym4 manszafcie5. A jak jeszcze sie narychtuja6 jaki fajny gynsty ajntopf i zjym sie ônego ze małōm dolywkōm, to już nic, yno sie kulać7.
Tyn ajntopf to je tako srogo8 improwizacyjo, ale musza Wōm pedzieć9, że je richtich10 udano 😉
Co potrza
25 dkg banie11
4 marchwie
1 batat
2-3 łodygi zelera naciowego
dwie gorście suszōnyj żurawiny
1 cebula
3 pojedyncze piersi ze kury
łeżka oregano
ździebko14 chili
sōl i pieprz
połra łeżek oliwy
łeżka masła klarowanego
łeżka pasty paprykowyj (takyj ze tubki abo łeżka suszōnyj papryki)
łeżka posiekanyj natki ze pietruszki
0,5 litra wywaru ze grincojgu15
1 liter soku ze tōmatōw16
0,5 litra wody
jogurt grecki
Pokrōnego17 kurczaka mogecie przipiyc na suchyj patelni (abo dać tam ździebko18 klarowanego masła). Na oliwie i maśle zeszklijcie cebula, dociepcie tam pokrōnego batata, bania, zeler, marchew i niech sie to chwila podsmaży. Potyn wlyjcie ku tymu19 sok ze tōmatōw, wywar, woda, dejcie kurczaka, fandzołle, żurawina, prziprawy i niech sie to na małym ôgniu trocha powarzi. Jak już marchew bydzie miynkŏ, to mogecie sie pomału brać za jedzynie. Na talyrzu dejcie sie tam jeszcze łeżka jogurtu i mogecie po wiyrchu posuć jōm natkōm pietruszki. Smacznego 🙂
1są
2którzy
3na pewno
4innej
5drużynie
6przygotuję
7toczyć
8wielka
9powiedzieć
10naprawdę
11dyni
12puszka
13fasoli
14szczyptę
15warzyw
16pomidorów
17pokrojonego
18kawałek
19do tego
Dodaj komentarz