
Sōm1 take ludzie, kere2 na ôbiołd zawsze muszōm mieć dwa dania, ale joł na zicher3 je w jakim inkszym4 manszafcie5. A jak jeszcze sie narychtuja6 jaki fajny gynsty ajntopf i zjym sie ônego ze małōm dolywkōm, to już nic, yno sie kulać7.
Tyn ajntopf to je tako srogo8 improwizacyjo, ale musza Wōm pedzieć9, że je richtich10 udano
Co potrza
25 dkg banie11
4 marchwie
1 batat
2-3 łodygi zelera naciowego
dwie gorście suszōnyj żurawiny
1 cebula
3 pojedyncze piersi ze kury
łeżka oregano
ździebko14 chili
sōl i pieprz
połra łeżek oliwy
łeżka masła klarowanego
łeżka pasty paprykowyj (takyj ze tubki abo łeżka suszōnyj papryki)
łeżka posiekanyj natki ze pietruszki
0,5 litra wywaru ze grincojgu15
1 liter soku ze tōmatōw16
0,5 litra wody
jogurt grecki
Pokrōnego17 kurczaka mogecie przipiyc na suchyj patelni (abo dać tam ździebko18 klarowanego masła). Na oliwie i maśle zeszklijcie cebula, dociepcie tam pokrōnego batata, bania, zeler, marchew i niech sie to chwila podsmaży. Potyn wlyjcie ku tymu19 sok ze tōmatōw, wywar, woda, dejcie kurczaka, fandzołle, żurawina, prziprawy i niech sie to na małym ôgniu trocha powarzi. Jak już marchew bydzie miynkŏ, to mogecie sie pomału brać za jedzynie. Na talyrzu dejcie sie tam jeszcze łeżka jogurtu i mogecie po wiyrchu posuć jōm natkōm pietruszki. Smacznego
1są
2którzy
3na pewno
4innej
5drużynie
6przygotuję
7toczyć
8wielka
9powiedzieć
10naprawdę
11dyni
12puszka
13fasoli
14szczyptę
15warzyw
16pomidorów
17pokrojonego
18kawałek
19do tego
Dodaj komentarz