Ajntopf ze krupami (Zupa a’la krupnik)

Ajntopf1 to je super zupa, gibko2 sie jōm robi, a wiela czasu sie naszporuje3– niy trza przeca wtedy warzić drugego dania 😉

Co potrza?

1 liter soku ze tōmatōw4 abo 2 biksy5 tōmatōw, abo 1 kg świyżych

1 cebula

3 marchwie

1 małoł cukinia

100 g krupōw (jo żech doł kasza bulgur)

łeżeczka bazylii

sōl i pieprz

połra łeżek oliwy

Na oliwie zeszklijcie cebula, dociepcie tam pokrōno byle jak marchew, prziprawy, pomiyszejcie chwila, zalyjcie sokym, dolyjcie trocha wody i niech sie warzi tak dugo, aże zmiynknie marchew. Niyskorzi to zblyndujcie. Wciepcie tam krupy i pokrōno cukinia. Jak krupy bydōm uwarzōne, mogecie to jeszcze dosmakować i brać sie za jedzynie. Smacznego 🙂

1danie jednogarnkowe

2szybko

3zaoszczędzi

4pomidorów

5puszki

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*