Ajntopf1 to je super zupa, gibko2 sie jōm robi, a wiela czasu sie naszporuje3– niy trza przeca wtedy warzić drugego dania 😉
Co potrza?
1 liter soku ze tōmatōw4 abo 2 biksy5 tōmatōw, abo 1 kg świyżych
1 cebula
3 marchwie
1 małoł cukinia
100 g krupōw (jo żech doł kasza bulgur)
łeżeczka bazylii
sōl i pieprz
połra łeżek oliwy
Na oliwie zeszklijcie cebula, dociepcie tam pokrōno byle jak marchew, prziprawy, pomiyszejcie chwila, zalyjcie sokym, dolyjcie trocha wody i niech sie warzi tak dugo, aże zmiynknie marchew. Niyskorzi to zblyndujcie. Wciepcie tam krupy i pokrōno cukinia. Jak krupy bydōm uwarzōne, mogecie to jeszcze dosmakować i brać sie za jedzynie. Smacznego 🙂
1danie jednogarnkowe
2szybko
3zaoszczędzi
4pomidorów
5puszki
Dodaj komentarz