Golōnka ze piwym 2 (Golonka piwna 2)

Jedna kōmratka1 miała u mie zaległe golōnki, a jak już miała prziś2, to żech trocha zaczōn3 eksperymyntować. Miały być rychtowane4 we niski tymperaturze, ale że we gorku bōła5 straszno cizba6, to trza bōło improwizować i uwarzić je barzi tradycyjnie. Do tych golōnek dlo ciyrpliwych jeszcze kedy7 przida, ale dziynki tym mioł żech potyn fajny galert8 […]

Karminadle ze kurōm i kaszōm (Klopsiki drobiowe z kaszą)

Chciołech na mitag1 narychtować2 cojsik inkszego3– bez kartołfli4, bo to sie potyn czowiekowi zdo5, że sie nawet trocha odchudzo. I jak żech narychtowoł take karminadle i my je ze Babōm6 zjedli ze kiszōnōm kapustōm, to… i tak my sie nazarli7 😉 W smaku sōm8 richtich9 fajne i do tego gibko10 sie je robi. Take karminadle, […]

Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) )

Ryba je dobroł niy yno na piōntek1, a jak je dobrze narychtowano2, to sie może przed niōm sklōdzić3 niyjedne miyso4. Na tyn recept5 żech prziszoł, jak my mieli mieć bezuch6 we piōntek- czowiek myśli, myśli i… tak żech prziszoł na ta ryba we tōmatach7. Podoł8 żech jōm ze nudlami9 i to je chyba nojlepszy dō […]

Szokoladowe kulki ze prosym (Trufle czekoladowe)

Nojbarzi1 lubia take maszkyty2, co sie gibko3 rychtuje4 i te szokoladowe kulki sōm5– idzie pedzieć6– idealne. Kupiōłech sie jakiś czołs7 tymu espandowane proso (teke dmuchane). Proso uprawiali nasze pra-praōłpy8 i ōłmy, potyn ô9 nim zapōmnieli, a ôno moł kans10 fetaminōw11, biōłka i zdrowego fetu12. Do tego jeszcze dołech13 mielōne ôrzechy laskowe, co to i fajnie […]