Jedna kōmratka1 miała u mie zaległe golōnki, a jak już miała prziś2, to żech trocha zaczōn3 eksperymyntować. Miały być rychtowane4 we niski tymperaturze, ale że we gorku bōła5 straszno cizba6, to trza bōło improwizować i uwarzić je barzi tradycyjnie. Do tych golōnek dlo ciyrpliwych jeszcze kedy7 przida, ale dziynki tym mioł żech potyn fajny galert8 😉
Co potrza?
2-3 kg golōnki (nojlepi tyj ze zadku)
0,5 litra piwa
0,5 litra wody
połra liści bobkowych9
połra ziorek10 ziela angelskigo
połra ziorek jałowca
2 zōmbki czosku
sōl i pieprz
Dziyń naprzōd11 wrojście12 te golōnki do gorka, wciepcie tam prziprawy (czosnek moge być nawet we całojści) i zalyjcie wszyjsko piwym i wodōm. Na drugi dziyń dejcie13 tyn gornek na piec i niech sie to na małym ôgniu14 warzi- nawet i 3 godziny. Potyn wyciōngcie15 golōnki, przełōżcie na blacha i wrojście do bratruły16 na funkcja grill na nojwyższy poziom (jak ji17 niy mołcie18, to rozgrzyjcie bratruła na 250 stopni) na 20-30 minut, tak żeby sie fajnie przibrōnołciōły19. Tera już yno ôstało je fajnie pokrajać i… smacznego!
A co ze wywarym? Joł zrobiōł z niego galert 🙂
A recept na niego znojdziecie sam: http://chopwkuchni.pl/?p=731
1koleżanka; ō- samogłoska w wymowie między o i u
2przyjść
3zacząłem
4przygotowywane
5była
6tłok
7kiedyś
8galaretka
9laurowych
10ziarenek
11wcześniej
12włóżcie
13dajcie
14Ô = ło
15wyjmijcie
16piekarnika
17jej
18macie
19przypiekły
20przepis
Dodaj komentarz