Golōnka ze piwym 2 (Golonka piwna 2)

Jedna kōmratka1 miała u mie zaległe golōnki, a jak już miała prziś2, to żech trocha zaczōn3 eksperymyntować. Miały być rychtowane4 we niski tymperaturze, ale że we gorku bōła5 straszno cizba6, to trza bōło improwizować i uwarzić je barzi tradycyjnie. Do tych golōnek dlo ciyrpliwych jeszcze kedy7 przida, ale dziynki tym mioł żech potyn fajny galert8 😉

Co potrza?

2-3 kg golōnki (nojlepi tyj ze zadku)

0,5 litra piwa

0,5 litra wody

połra liści bobkowych9

połra ziorek10 ziela angelskigo

połra ziorek jałowca

2 zōmbki czosku

sōl i pieprz

Dziyń naprzōd11 wrojście12 te golōnki do gorka, wciepcie tam prziprawy (czosnek moge być nawet we całojści) i zalyjcie wszyjsko piwym i wodōm. Na drugi dziyń dejcie13 tyn gornek na piec i niech sie to na małym ôgniu14 warzi- nawet i 3 godziny. Potyn wyciōngcie15 golōnki, przełōżcie na blacha i wrojście do bratruły16 na funkcja grill na nojwyższy poziom (jak ji17 niy mołcie18, to rozgrzyjcie bratruła na 250 stopni) na 20-30 minut, tak żeby sie fajnie przibrōnołciōły19. Tera już yno ôstało je fajnie pokrajać i… smacznego!

 

A co ze wywarym? Joł zrobiōł z niego galert 🙂

A recept na niego znojdziecie sam: http://chopwkuchni.pl/?p=731

1koleżanka; ō- samogłoska w wymowie między o i u

2przyjść

3zacząłem

4przygotowywane

5była

6tłok

7kiedyś

8galaretka

9laurowych

10ziarenek

11wcześniej

12włóżcie

13dajcie

14Ô = ło

15wyjmijcie

16piekarnika

17jej

18macie

19przypiekły

20przepis

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*