Galert świńsko-drobiowy (Galareta)

Ostatnio robiōłech1 golōnka we piwie, a że szkoda mi bōło2 tego wywaru, co to jeszcze- jak żech go wrajziōł3 do lodōwki- tak sie fajnie zsiednōł, że nic, yno trza bōło ś niego zrobić galert. Golōnki bōły już zezarte4, a jakeś miyso trza by bōło dać rajn5. A jak żech sie swoji Baby6 zapytoł, czy chce tam mieć świnia czy kura, to padło na kura i tak żech prziszoł na galert świńsko-drobiowy 🙂

Podstawōm do niego je recept na golōnka: http://chopwkuchni.pl/?p=728 , a jak już mołcie je fertich7, to sie bierymy dali za robota.

 

Co potrza?

500 g kurczaka- joł doł filety ze podudzi

2 markwie8

gorść zielōnego mrożōnego groszku

jedne uwarzōne jajco

 

Tyn wywar po golōnkach nojlepi nojprzōd9 przecedzić. Potyn wciepcie tam miyso ze kurczaka, marchew, groszek i warzcie10, aż marchew bydzie miynkoł11. Tera pokrejcie12 miyso i marchew, ôbiercie i pokrejcie jajco. Niyskorzi13 fajnie sie to wszysko poukłołdejcie we jaki misce abo azjetkach14, zalyjcie wywarym i dejcie15 do lodōwki. Jak stwardnie, to sie mogecie brać za jedzynie. Tyn galert niy bydzie aż tak twardy, żebyjście go mōgli krajać nożym, a jakbyjście aż taki chcieli mieć, to musicie tam tyż jeszcze ôzpuścić16 łeżeczka żelatyny. Joł robiōł bez i bōło richtich17 dobre. Smacznego 🙂

1robiłem, ō- samogłoska w wymowie między o i u

2było

3włożyłem

4zjedzone

5do środka

6żony

7gotowe

8marchwie

9najpierw

10gotujcie

11miękka

12pokójcie

13później

14salaterkach

15włóżcie

16rozpuścić

17naprawdę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *