Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) )

Piyrwy1 na kołżdym2 wiynkszym fajerze3, a już na zicher4 na weselu, szło trefić5 take fajne małe kulki. Robi sie je ajnfachowo6 i dojś gibko7, besto8 jak mołcie9 mlyko w proszku, to idzie sie je narychtować10, jak bezuch11 już je w drōdze12. Nojlepi jeszcze do nich tak dać kapka13 jakego sznapsa14, ale jak mołcie bajtle15, to […]

Kreple (Pączki)

Tych nadziywanych krepli to żech jeszcze niy robiōł1 (abo jak żech robiōł za bajtla, to już niy pamiyntōm), a że joł lubia eksperymynty, to żech sie za nie wziōn. Jak już czowiek robi kreple, to wiadōmo, że bydzie ich kans2, to tyż trza zawołać kogojś do pomocy przi jedzyniu. Chciołech zrobić je yno ze pó […]

Kura we rieslingu (Coq au riesling ;) )

Jak już po mianie1 widać, ftojś2 te jołdło3 wynołkwiōł4 we Francji, a dokładnij we Alzacji, co to leży przi samyj granicy ze Niymcami. Wina riesling to chyba żołdnymu5 przedstawiać niy musza, bo to przeca nawet nasze ōłpy6 już za starego piyrwy7 piyli niymiecke rieslingi. We Alzacji tyż majōm podobne zorty8 wina, ale te danie moł […]

Szinka we mostrichu (Szynka w musztardzie)

Do narychtowania1 tego dania zaispirowoł mie jedyn kuchołrz ze Piekar Ślōnskich2, kej3 mi ôsprawioł4 ô karczku we trzech mostrichach- miyszocie trzi roztomajte5 mostrichy (francuski, dijon i jakiś ajnfachowy6) i wciepujecie tam karczek na dwa dni i do bratruły7. Joł bych chyba niy bōł mnōm8, kej9 bym sam co niy pokōmbinowoł i tak mi wyszła szinka […]

Sztamfowany groch ze batatym (Purée batatowo-grochowe)

Szukołech1 dzisiej czegosik, co by sie szło zjejś2 do schabu we musztardzie, kery żech rychtowoł3 na mitag4– recept5 przidzie niyskorzi6. Je zima, a czytołech ôstatnio7, co to werci8 sie wtedy jejś groch, bo mo driny9 tela10 dobroci, że potyn niy trza wcale łajzić11 do aptyki. Chciołech go ze czymś połōnczyć12 , co by trocha złōmało […]