Szpajza malinowoł (Pianka malinowa)

Bez lato trza kōmbinować1 take maszkyty2, żeby niy trza3 bōło dō nich włōnczać bratruły4. Ta szpajza to je tak po prołwdzie5 barzi6 syrnik na zimno, ale mi te miano7 jakosić pasowało, a jeszcze jak sie jōm narychtuje8 we srogyj9 misce, to już normalno szpajza sie z tego robi. Mogecie jōm tyż dać do formy na torta- uważejcie, żeby Wōm niy wypłynōła- i wtedy baje10 richtich11 syrnik na zimno.

Co potrza?

30 dkg malin

600 ml syrka waniliowego

300-400 ml śmiytōnki

3 łeżki żelatyny

2 łeżki cukru

pakyt12 ôkrōngłych biszkoptōw

Maliny przetrzyjcie bez sitko- ôstołwcie13 połra do strojynia. Te ziorka14, kere15 ôstały na sitku, wciepcie16 do jakego gorka, dolyjcie trocha wody (pó17 szklōnki) i uwołrzcie18. Keby maliny bōły kwajśne, to mogecie dociepnōńć 2 łeżki cukru. Jak sie to chwila powarzi19, przecedźcie tyn „kōmpot”, zawarzcie jeszcze rołz i ôzpuśćcie20 w nim żelatyna. Śmiytōnka ubijcie, dociepcie syrek, przetarte maliny i ochōdzōnoł21 żelatyna. Pomiksujcie to dobrze cuzamyn22 i narychtujcie sie jako miska abo forma. Poukłołdejcie tam warstwami biszkopty, poprzelywejcie masōm, postrojcie i fertich23. Kebyjście chcieli to dać do tortownicy, to lepi niech już ta masa napocznie trocha tynżeć, żeby sie niy wyloła. Jak już leko stynżeje, to niy bydōm nōm tyż wypływać biszkopty. Wszyjsko zależy, wiela mołcie czasu i jako kōncepcja. Na kōniec trza to na połra24 godzin dać do lodōwki, a potyn już yno maszkycynie. Smacznego 🙂

1ō- samogłoska w wymowie między o i u

2łakocie

3trzeba

4piekarnika

5naprawdę

6bardziej

7nazwa

8przygotuje

9dużej

10będzie

11prawdziwy

12paczka

13zostawcie

14pestki

15które

16wrzućcie

17pół

18zagotujcie

19pogotuje

20rozpuśćcie

21ostudzoną

22razem

23gotowe

24kilka

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*