Ajerkuchy ze jabkami (Racuchy z jabłkami)




Tyn recept je taki ajnfachowy1, że sam nawet niy ma co pisać 😉

 

Co potrza?

 

3 szklōnki mōnki

2,5 dkg drożdży

0,5 litra mlyka

2 jajca

4 łeżki cukru

5 potartych jabek

1 łeżeczka cynamōnu

ździebko2 soli

Do miski wsujcie3 mōnka, zrōbcie poszczodku4 dziura, pokruszcie tam drożdże, posypcie cukrym i zalyjcie ciepłym (ale niy za gorkim) mlykym. Jak już te drożdże zacznōm robić5 (jake 15 minut), to dejcie6 ku tymu jajca, ździebko soli i porzōndnie wymiksujcie. Na kōniec wciepcie7 potarte jabka i wymiyszejcie warzechōm. Terozki ôdstołwcie to we jake ciepłe miejsce, żeby trocha wyrosło i biercie sie za smażynie. Na patelnia wlyjcie trocha ôleju, łozgrzyjcie go porzōndnie i warzechōm ukłołdejcie tam niy za sroge8 placki, Jak sie fajnie przibrōnołcōm9 ze kołżdyj strōny, to mogecie sie brać za jedzynie. Idzie je trocha posuć10 pudecukrym abo polołć śmietōnkōm, abo jakim jogurtym. Kebyjście11 mieli jaki dobry dżym, to tyż im niy zaszkodzi. Smacznego 🙂

1prosty

2szczyptę

3wsypcie

4pośrodku

5pracować, zwiększą swą objętość

6dajcie

7wrzućcie

8duże

9przypieką

10posypać

11gdybyście




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*