Niyrołz1 tak se czowiek myśli, że by zjołd2 cojsik inkszego3, a niy yno co tydziyń te same zestawy i wtedy ôwdy4 przido Wōm sie tyn recept5. Niy ma sam żołdnego strasznego wynołkwiania6, ale za to smak tyj zôłzy zapamiyntocie na dugo.
Co potrza?
1 kg piersi ze hańdyka (abo i udzika)
mały pynczek koperku
mały pynczek pietruszki
połra suszōnych grzibōw (nojlepi prawikōw)
sōl i pieprz
zōmbek czosku
połra łeżek oliwy
mōnka kartoflanoł do zagynszczynia zōłzy
150 ml śmiytōnki (nojlepi 30 %)
Hańdyka na noc posmarować oliwōm wymiyszanōm ze czoskym, solōm i pieprzym, ôbłożyć koperkym i pietruszkōm i… iś spać 😉
Na drugi dziyń przipiyc go na suchyj patelni, a potyn przeciepnōńć do brytfanki, dolołć trocha wody i dusić ze grzibami, koperkym i natkōm- tak aby ze dwie godziny na małym ôgniu. Potyn wyciōngcie miyso, zblyndujcie ta zōłza, dejcie dō ni jeszcze śmiytōnki (nojprzōd jōm zahartujcie, wlyjcie dō ni trocha zōłzy) i zagyńśćcie jōm mōnkōm (rozfyrlanōm7 we zimnyj wodzie). Jak już to sie wszyjsko uwarzi8, to mogecie jeszcze wszyjsko dosmakować, pokrajać miyso na plastry, wciepnōńć jeszcze na chwila do brytfanki i… Smacznego 🙂
1czasem
2zjadł
3innego
4wówczas
5przepis
6wydziwiania
7roztrzepaną
8pogotuje
Dodaj komentarz