We szałołtach je nojlepsze to, że idzie bele co wczajś1 do miski, ôblołć2 zōłzōm3 i mōmy danie, jak u jakego grołfa4. Niystety je sam zeler naciowy, a jo znōm dwie take, co zajś5 bydōm marudzić. Nojwyżyj niech te „Ône” sie sam dajōm zamiast zelera jakego uwarzōnego kartołfla6 😉
Co potrza?
3-4 łodygi zelera naciowego
biksa7 zielōnego groszku
15-20 dkg wyndzonki8
1 papryka
1 cebula
2 jabka
2-3 kiszōne ôgōrki
gorść płatkōw ze mandli9
zōłza:
2 łeżki jogurtu greckego
1 łeżka majōnezu
pó wyciśniyntyj citrōłny10
trocha pieprzu
Wyndzōnka pokrejcie11 we kostka i przipiyczcie. Jak już sie baje brōnołcić12, to dociepcie tam na chwila pokrōno cebula i papryka.
Zeler, jabka i ôgōrki pokrejcie we kosteczka (ale niy przesadzejcie, bo przeca mōmy zymby13 😉 ), dociepcie do tego ôdcedzōny groszek i przipieczōno wyndzōnka ze kōmratkami14. Jeszcze yno gorść mandli i fertich15. Składniki zōłzy wymiyszejcie we jaki azjetce16 i ôblyjcie niōm szałołt. Wymiyszać i zjejś. Smacznego 🙂
1wrzucić
2oblać
3sosem
4grafa
5znów
6ziemniaka
7puszka
8wędzony boczek
9migdałów
10cytryny
11pokrójcie
12przypiekać
13zęby
14koleżankami
15gotowe
16salaterce
Dodaj komentarz