Pasta ze wyndzōnym pstrōngym (Pasta z wędzonym pstrągiem)

Jak żech łajziōł1 po sklepie, to jakosik mi tyn wyndzōny pstrōng wskoczōł do koszyka, a potyn mie mynczōł,2 jak leżoł we lodōwce, bo żech cały czołs3 niy wiedzioł co z niego narychtować4– ale niy bōjcie sie, niy zepsuł sie. Choć jak do czowieka mo5 prziś6 bezuch7, to zarozki do łeba mi sie cisnōm pomysły i tak żech prziszoł na ta pasta. Przegryzka z ni8 wyszła bardzo dobro, a to, że jedyn z naszych gości polecioł zarozki potyn do Chin, to przeca niy musi wcale znaczyć, że uciekoł przed mojim warzyniym… 😉

Co potrza?

125 g wyndzōnego pstrōnga (jak kupicie trocha wiynkszy kōnsek9, to tyż mogecie10 dać)

3 uwarzōne jajca

1 avokado (bez skōry i pestki)

2 małe kiszōne łogōrki11

12 małyj cebuli

2 łeżki majonezu

sōl i pieprz

Wszyske te składniki- yno pamiyntejcie, żeby łobrać te jajca, no chyba, że chcecie całoł pasta wyciepnōńć kurōm 😉 – mogecie wciepnōńć13 do blyndera abo do jaki maszyny, co to fajnie posieko i jōm włōnczyć. I sam już się nōm całoł filozofia tyj pasty kōńczy. Potyn doprołwcie to yno do smaku i z jakim dobrym chlebym na stōł… smacznego 🙂

 

Pasta ze wyndzonego pstronga-małe

 

 

1chodziłem; ō- samogłoska w wymowie między „u” a „o”

2męczył

3czas

4przygotować

5ma

6przyjść

7goście

8niej

9kawałek

10możecie

11ogórki

12połowa

13wrzucić

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *