Zupa kryjm ze bani ze chrupiōncōm szinkōm i grzankōma (Zupa krem z dyni z chrupiącą posypką ;) )




Moja Baba1 mi wczora padała,2 że na mitag3 to by nojlepi zjadła zupa ze bani. Listopad to je nojlepszy czas na zupa ze bani. Kedyjś robiōłech już tako ze tajskimi prziprawōma i tak żech sie pomyśloł, że trza by bōło iś4 w trocha inkszo strona, bo to tyż przeca5 niy wszyscy- tak jak my- lubujōm sie we kuchniach z cołkego świata. Zupa wyszła bardzo dobro i bez6 to sie ciesza, że ji7 jeszcze trocha łostało8 i na dzisiej 😉

Co potrza?

0,5 kg bani

3 abo i 4 marchwie (dołwajōm9 tako fajno słodkość)

2 kartołfle

1 cebula

2 zōmbki czosku

syrek topiōny

połra10 gałōnzek lubczyku

2 łeżki kaparōw

masło klarowane

oliwa

woda

30 dkg szinki

6-8 sznitōw11 chleba tostowego

sōl i pieprz

Nojprzōd pokrejcie- tak byle jak- te warzywa i podsmōłżcie je na maśle (yno, żeby sie cebula zeszklōła). Potym jeszcze do smaku kapnijcie trocha oliwy, ale niy podsmażejcie już tego na za srogim12 hicu, bo oliwa pōnoś13 go niy lubi. A terozki wlyjcie wody- yno niy za dużo, żeby ta zupa niy bōła za rzodkoł. Nojlepi, żeby yno przikrōła warzywa. Wciepcie lubczyk, trocha soli, pieprzu i niech sie to tak ze 15-20 minut powarzi- żeby bania zmiynkła. Potym wciepcie te kapary, syrek i niech sie to dali14 warzi. Tera trza chwila poczekać, żeby trocha ochōdło, zanim bajymy to miksować. Jak już zmiksujecie, to trocha idzie to jeszcze podgrzołć i doprołwić.15

Szinka pokrejcie we kostka i wciepcie na patelnia ze 2 łeżkōma masła klarowanego. Jak sie już to trocha podsmażi, to mogecie tam tyż dociepnōńć pokrōny we kostka chlyb tostowy. Jak sie tyn chlyb trocha przibrōnołci, to już mōmy i to fertich.16

Zupa nalyjcie na talyrz, posypcie tōm chrupiōncōm szinkōm i grzankōma i… smacznego 🙂

Zupa kryjm ze bani ze chrupiōncōm- małe

1żona

2powiedziała

3obiad

4pójść

5przecież

6przez

7jej

8zostało

9dają

10kilka

11kromek

12 dużym

13podobno

14 jeszcze

15doprawić

16gotowe




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*