Armeriter de lux (Bułkowy recykling de lux ;) )

Mōndre1 ludzie by pedzieli,2 że ta nazwa to je richtig3 oksymoron, bo armeriter pochodzi łod niymieckego Arme Ritter, co znaczy biydny rycerz, a co to je de lux, to już chyba wiedzōm nawet małe bajtle4– jak we jednyj nazwie sie znojdōm 2 przeciwstawne wyrazy, to je oksymorōn; rechtory5 bydōm6 zachwycōne 😉 De lux tak po prołwdzie7 to je ta zōłza, a jak jeszcze bydziecie mieli dō ni świyże pozimki,8 to take śniołdanie straci sie, nim zdōnżycie dopić Wasza kawa.

Co potrza?

3 stare bōłki abo jak to niyftorzi gołdajōm: żymły (jak byjście mieli lynga9 abo wek- bo to tyż moł roztomajte miana, to tyż baje dobre)

2 jajca

szklōnka mlyka

2 łeżki brōnołtnego10 cukru

2 łeżki masła klarowanego

kapka łoleju

zōłza:

10-15 dkg pozimek

1 biołoł11 szokolada

1 łeżka miodu abo brōnołtnego cukru, keby Wōm ta zołza bōła za moło słodkoł

Obrane pozimki zmiksujcie, postołwcie na piecu na małym łogniu (niy mogōm sie zawarzić12) i wciepcie13 tam do rozpuszczynia ta biołoł szokolada. Jak sie rozpujści, to mogecie jeszcze dać trocha miodu (abo cukru) i fertich. 14

Jajca rozfyrlejcie15 (mogecie i mikserym) ze cukrym i mlykiym. Rozgrzyjcie sie na patelni łeżka masła i kapka łoleju. Pokrejcie bōłka abo wek na szajby,16 porzōndnie tōnknijcie17 we jajcach z mlykym i wciepcie na patelnia. Jak sie fajnie przibrōnołci18 ze obu strōn, to wciepcie je na talyrz, łoblyjcie zołzom i smacznego 🙂

Armeriter de lux- małe

 

1mądrzy

2powiedzieli

3prawdziwy

4dzieci

5nauczyciele

6będą

7tak naprawdę

8truskawki

9bułka paryska

10brązowy

11białą

12zagotować

13wrzućcie

14gotowe

15roztrzepać

16kromki

17zamoczcie

18przysmaży

Post Author: klaudiuszkaufmann

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *