Krewetki ze wyndzōnkōm (Krewetki z wędzonym boczkiem)

Krewetki sie abo lubi, abo ich niy ciyrpi. Całe szczyńście my sie z mojōm1 Kobiytōm2 dobrze dobrali, bo rołz3 za jaki czas lubiymy wmōcić4 połny5 talyrz tych morskich chrobołkōw6 😉 Terozki je tako moda, że sie owoce morza łōnczy ze miysym, a że niftorzi niy umiōm sie wyforsztelować7 jedzynia bez smaku choby8 kōnska9 wyndzōnki10, to to je danie właśnie dō nich.

Co potrza?

40-50 dkg krewetkōw- nojlepi ôbranych11

10-15 dkg wyndzōnki

1 cebula

1-2 zōmbki czosku

2 łeżki oliwy

pieprz

keliszek biołego wina (wytrawne abo pówytrawne)

2-3 łeżki posiekanyj natki pietruszki

Na patelnia wciepcie12 pokrōnoł13 wyndzōnka i przipiyczcie. Jak już sie przibrōnołci14, to dolyjcie tam oliwy, wciepcie pokrōnoł cebula, pieprz i wyciście czosnek. Niyskorzij wlyjcie wino i jak ône trocha ôdparuje, to wciepcie krewetki- nojczyńścij sōm już pryndzyj15 uwarzōne16, bez to potrzebujōm na patelni yno połra17 minut. Pod kōniec dociepcie tyż pietruszki i mogecie18 sie brać za jedzynie. Dobroł19 bagietka, keliszek biołego wina i … smacznego 🙂

1ō- samogłoska w wymowie między o i u

2żoną

3raz

4spałaszować

5pełny

6robaków

7wyobrazić

8choćby

9kawałka

10wędzonego boczku

11ô= ło

12wrzućcie

13pokrojoną

14przypiecze

15wcześniej

16ugotowane

17kilka

18możecie

19dobra

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *