Chcielibyjście gibko1 narychtować ôbiołd? To tyn recept2 bydzie do Wołs.
Co potrza?
500 g hańdyka (jŏ żech doł polyndwiczki)
500 g szampiōnōw3
1 cebula (jŏ mioł szalotka)
łeżeczka tymianku
poła4 łeżeczki czosku niydźwiedziego abo 1 wyciśniynty zōmbek
150 ml śmietōnki (nojlepi 30 %)
łeżka mōnki kartoflanyj5 do zagynszczynia zōłzy
sōl i pieprz
łeżka masła klarowanego
Pokrejcie6 hańdyka na mańsze7 kōnski8 i wciepcie9 na patelnia. Jak już sie trocha podpieke, to dejcie10 tam masło, prziprawy i pokrōno cebula. Kedy cebula sie leko11 zbrōnołci12, wrojście pokrōne na wiynksze kōnski szampiōny. Jak puszczōm woda, mogecie ji trocha zebrać i dać do śmietōnki, żeby jōm leko zahartować. Terozki wlyjcie na patenia śmietōnka, mogecie dać tyż trocha wody i jak sie to zawarzi, mogecie jeszcze trocha zagyńścić ta zōłza mōnkōm łozrobiōnōm13 we zimnyj wodzie. Dosmakujcie i za połra minut mogecie sie brać za jedzynie. Tako zołza bydzie idealno do klōzek, nudli, krupōw i blank14 normalnyj żymły15.
1szybko
2przepis
3pieczarek
4pół
5ziemniaczanej
6pokrójcie
7mniejsze
8kawałki
9wrzućcie
10dajcie
11lekko
12przypiecze
13rozrobionom
14całkiem
15bułki
Dodaj komentarz