Kej1 Wōm sie zdo, że niy ma ajnfachowych2 receptōw3, ze kerych4 wyńdzie5 elegancke danie, to joł Wōm powia, że sōm i ten sam6 tyż taki właśnie je. Połra minut i mogecie zaskoczyć swōj bezuch7 delikatnym smakym kury i sezamu.
Co potrza?
1 kg piersi ze kury
10 dkg sezamu
1 jajco
sōl i pieprz
olyj do smażynia
trocha soku ze citrōłny8
Kura pokrejcie9 na mańsze10 kōnski11, posōlcie i popieprzcie, jajco łozfyrlejcie12 we jakim talyrzu (mogecie do niego kapnōńć trocha mlyka), na drugi talyrz wysujcie13 sezam- niy dołwejcie zaroz całego, bo możno niy wszyjsko użyjecie, a jak już bydzie zmaraszōny14 jajcym, to go przeca15 niy skludzicie16 do szranku17. Łozgrzyjcie18 na patelni olyj, kura tōnknijcie19 we jajcu, potyn pokulejcie20 we sezamie (nojlepi robić to dwōma widołkami21, bo sie tak niy pomarasicie palcōw) i do smażynia. Jak sie fajnie przibrōnołci22, to jōm przełōżcie na talyrz, kapnijcie na ta kura trocha citrōłny i fertich23.
Tako kura bydzie idealno do jakego szałołtu24 abo i uwarzōnych kartołfli25, abo pure.
1gdyby
2prostych
3przepisōw
4których
5wyjdzie
6tutaj
7gości
8cytryny
9pokrójcie
10mniejsze
11kawałki
12roztrzepcie
13wysypcie
14zabrudzony
15przecież
16schowacie
17szafy
18rozgrzejcie
19zamoczcie, obtoczcie
20obtoczcie
21widelcami
22przypiecze
23gotowe
24sałatki
25ugotowanych ziemniaków
Dodaj komentarz