Kartołfle ze liściami winogrōn (Ziemniaki z liśćmi winogron)

Czowiek sie smyko1 po świecie, prōbuje2 roztomajte3 smaki, a potyn idzie do Teściowyj na zygrōdka,4 widzi świyże liście winogrōn i zarozki5 chce je narychtować6 na ôbiołd. Na Bliskim Wschodzie ôni7 zawijajōm do tych liści ryż, joł już tyż to robiōł, ale nojprzōd sie weznymy8 za cojsik9 barzi10 ajnfachowego11. Połra12 składnikōw, trocha roboty, a do karminadli abo kotleta mołcie13 blank14 inkszy15 dodatek. Te liście majōm taki fajnie kwaskowaty smak i mōm nadzieja, że Wōm tyż posmakujōm.

Co potrza?

połra kartołfli

1 cukinia abo 2 mańsze16

połra liści ze winogrōn

sōl i pieprz

łeżka masła klarowanego

2-3 łeżki oliwy

natka pietruszki do posucia17 po wiyrchu18

Pokrejcie19 kartołfle na mańsze kōnski i ze oliwōm wciepcie20 na patelnia. Dodejcie do tego jeszcze łeżka masła klarowanego, sōl i pieprz. Jak już kartołfle sie bydōm21 robiōły miynke22, to dociepcie23 do tego pokrōnoł cukinia i liście ze winogrōn. Jak idzie ô liście , to wybiyrejcie zawsze te najświyższe, nojbarzi zielōne. Tera to mogecie na chwila przikryć, żeby sie podusiōło, a potyn czeko Wołs już yno24 jedzynie. Na talyrzu posujcie to jeszcze natkōm i… smacznego 🙂

1włóczy

2ō- samogłoska w wymowie między o i u

3różne

4ogród

5zaraz

6przygotować

7ô= ło

8weźmiemy

9coś

10bardziej

11prostego

12kilka

13macie

14całkiem

15inny

16mniejsze

17posypania

18na górze

19pokrójcie

20wrzućcie

21będą

22miękkie

23dorzućcie

24tylko

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *