Oriyntalny szałołt ze tuńczykym (Orientalna sałatka z tuńczykiem)

Niy ma wiynkszyj1 inspiracji, jak bezuch2, kery3 moł4 prziś5. A jak jeszcze niy chce Wōm6 sie ciś7 do sklepu na zakupy, to już idzie przeczuwać jaki nowy recept8. Robicie przeglōnd lodōwki, zamrażalki, szrankōw9 i… wyszoł10 z tego tak dobry szałołt, że niy yno gojście11 byli zadowolyni, ale i gospodołrz- a mie niy tak leko dogodzić. Idzie go jejś12 na ciepło i zimno. Je tam kans13 tuńczyka, wyraźne w smaku nudle14, a do tego jeszcze trocha zielōnego. Te nudle idzie kupić we sklepach oriyntalnych, srogich15 marketach i na tydniach oriyntalnych w roztomajtych16 dyskontach, ale keby17 ich niy bōło18, to mogecie przeca19 dać i take nudle, jake mołcie20 w dōma… abo i mogecie sie je sami wartko21 nudelkulōm ukulać 😉

Co potrza?

500 g tuńczyka- joł żech mioł takoł srogoł puszka ze stekami z tuńczyka, kaj22 go bōło nawet trocha wiyncyj, ale Wy mogecie dać 3 małe puszki

paket nudli soba (300 g)- to sōm take japōńske nudle ze mōnkōm gryczanōm

300 g mrożōnego groszku

3 łeżki majōnezu

1-2 zōmbki czosku

2-3 łeżki zōłzy sojowyj

ździebko pieprzu

To sie robi tak wartko, że sie nawet niy ôbrōcicie, a już baje23 na stole. Uwarzcie24 we gorku woda ze solōm, wciepcie25 tam mrożōny groszek, a jak przyńdzie26 5-6 minut, dociepcie27 do tego nudle soba- ône sie warzōm yno 3 minuty. Ôdcedźcie, dejcie tuńczyka, majōnez, czosnek, zōłza, pieprz, dosmakujcie i sie biercie za jedzynie. Smacznego 🙂

1większej

2odwiedziny

3który

4ma

5przyjść

6ō- samogłoska w wymowie między o i u

7iść

8przepis

9szafek

10wyszedł

11goście

12jeść

13dużo

14makaron

15dużych

16różnych

17gdyby

18było

19przecież

20macie

21szybko

22gdzie

23będzie

24ugotujcie

25wrzućcie

26minie

27dorzućcie

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*