Hańdyk oriyntalny (Indyk orientalny)




Dzisiej mōm dziyń na wynołkwianie1 😉

We sklepie bōły na angebōłcie2 banany i jakoś mie wziyno na miyso ze bananami. Do tego jeszcze prziszły kiełki, połra3 inkszych składnikōw i tak mi to zasmakowało, że musiołech to sam4 wciepnōńć.

Co potrza?

400 g mielōnego hańdyka

3 banany

1 papryka

1 cebula

150 kiełkōw na patelnia

3-4 łeżki oliwy

1 łeżka masła klarowanego

1 łeżeczka curry ( choć moge być i wiyncyj)

0,5 łeżeczki garam masala*

sōl

Nojprzōd do woka żech wciep5 miyso. Jak sie ździebko6 przipiykło, to żech tam dociep masło, oliwa, pokrōnoł7 cebula, papryka, a za chwila kiełki, pokrōne banany i prziprawy. 5 minut roboty i fertich8. Smacznego 🙂

*Garam masala to we jynzyku hindi znaczy gorke9 prziprawy i tak sie je tyż rychtuje-10 na gorko i bez to łone potyn tak dobrze czowieka rozgrzywajōm. Takoł miyszanka mogecie sie narychtować11 sami. Zrōbcie sie ji12 wiyncyj, a bajecie13 mieć jōm14 na dugo.
Na patelnia wciepcie:
6 łeżek pieprzu, 5 łeżek kminu rzymskego, 2 łeżki cynam
ōnu, 1,5 łeżki goździkōw, 2,5 łeżki kardamonu, 6 łeżek nasiōn kolyndry, 2 łeżki pokruszōnych bobkowych15 liści i   łyżeczka zmielōnyj gałki muszkatołowyj. Podpiyczcie ze 30 sekund na średnim łogniu i łodstołwcie do ochōdzynia.16 Tera zmielcie i zawrzyjcie17 w jaki krauzce.18 Niech Wōm dugo pomołgo19 we warzyniu 🙂

1wydziwianie

2promocji

3kilka

4tutaj

5wrzuciłem

6trochę

7pokrojoną

8gotowe

9gorące

10przygotowuje

11przygotować

12jej

13będziecie

14

15laurowe

16ostudzenia

17zamknijcie

18słoiczku

19pomaga




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*