Szałŏt czerwōny (Sałatka czerwona)


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/klient.dhosting.pl/chopwkuchni/chopwkuchni.pl/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1748

1 wia, że to zajś je take małe wynŏkwianie2, ale tyn smak je richtich3 dobry… i bez zelera4– niyftorzi5 sie ucieszōm 😉

Co potrza?

500 g kurczaka (nojlepi pierś)

2 ćwikle6

2 marchwie

2 apfylziny7

2 jabka

1 granat

1 czerwōno cebula

1 biksa8 biołych fandzŏli9– żeby niy bōło za czerwōno 😉

ździebko10: kurkumy, chili, pomelanych11 ziorek kolyndry, soli i pieprzu

poła12 łeżeczki pomelanego kminu rzymskego

pokrōnŏ13 natka pietruszki

Zōłza

1 limōnka

1 jajco

połra łeżek oliwy

sōl i pieprz

Pokrōne we kostka ćwikle i marchew uwarzcie14 na parze. Kurczaka i cebula pokrejcie we kostka i ze prziprawami przipiyczcie na patelni, pod kōniec wyciście15 tam poła limōnki.

Niyskorzi16 wciepcie wszyjske składniki szałŏtu do miski (apfylzina obiercie i pokrejcie) i bierymy sie za zołza17. Jajco, sōl, pieprz, oliwa i sok ze poły limōnki dejcie18 do małego gorczka i zblyndujcie. Potyn postołwcie tyn gorczek na piecu,podgrzywejcie i blyndujcie dali19, aż sie zrobi ta zōłza blank20 gynstŏ. Wymiyszejcie ze resztōm i biercie sie za jedzynie. Smacznego 🙂

PS Po wiyrchu mogecie posuć tyn szałŏt pokrōnōm natkōm pietruszki.

 

1ja

2wydziwianie

3naprawdę

4selera

5niektórzy

6czerwone buraki

7pomarańcze

8puszka

9fasoli

10szczypta

11pomielonych

12połowa

13pokrojoną

14ugotujcie

15wyciśnijcie

16później

17sos

18dajcie

19nadal

20całkiem

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*