Gulasz wołowy ze grzibōma

Miyso wołowe je richtich1 arōmatyczne, a jak sie je podpiecze i narychtuje niyskorzi z tego takŏ ciymnŏ zōłza2, wciepnie tam pŏra grzibōw, prziprawy, trocha śmiytōnki… to już aże sie czowiek robi godny3. Jŏ żech narychtowoł tyn gulasz do buchtōw4, ale super bydzie smakowoł i ze klōzkami, kartŏflōma czy nawet yno ze żymłōm5.

Co potrza?

500 g miysa wołowego (u mie bōł udziec)

gorść suszōnych grzibōw, nojlepi prawdzikōw, a jak je sezōn, to take 2-3 prawdziwki zrobiōm z tyj zōłzy zōłza luksusowŏ 😉

sōl i pieprz

jedna cebula

keliszek czerwōnego wytrawnego wina

2-3 łeżki oliwy

połra6 ziorek jałowca

połra łoztrzaskanych ziorek ziela angelskego

pŏra liści laurowych

1/4 łeżeczki majerōnku

ździebko7 pomelanego kminku

100 ml śmietōnki- nojlepi 30%

ze dwie łeżki mōnki pszynnyj abo kartoflanyj

połra gałōnzek natki pietruszki

Miyso pokrejcie8 na mańsze kōnski i prziybrōnŏćcie na tyglu/patelni, ale niy dŏwejcie go za dużo na rŏz, lepi se ta porcja podzielić na dwa razy. Niyskorzi przeciepcie je do brytfanki abo jakego gorka, dejcie oliwa i pokrōnŏ cebula i niech się ta cebula trocha zeszkli. Potyn wlyjcie sam wino

i wciepcie prziprawy. Na patelnia, na keryj sie podpiykało miyso, wlyjcie trocha wody, kerŏ zbiere te przipieczōne resztki, ale i tyn arōmat pieczōnego miysa i tyż wlyjcie jōm do brytfanki. Terŏzki niech sie ta wołowina aby 1,5 godziny dusi na małym ôgniu. Potyn łozfyrlejcie9 we szolce z wodōm mōnka (pó szklōnki), wlyjcie ku tymu potyn śmiytōnka, dejcie trocha soli i dolyjcie całojść do brytfanki. Niech sie to jeszcze trocha powarzi i zōłza nōm fajnie zgynstnieje. Na kōniec pokrejcie i pociepcie tam natka pietruszki. Gŏdōm Wōm, że to bydzie richtich dobre jŏdło. Smacznego 🙂

1naprawdę

2sos

3głodny

4kluski na parze

5bułką

6kilka

7szczypta

8pokrójcie

9roztrzepcie

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*