Nudle ze cukiniōm i mascarpone

Jak czowiek przijedzie do dōm ze Włoch, to potyn co chwila ciōngnie go do nudli. Te sam to świdry giganty, ale zōłza1 mi wyszła takŏ, że żech niy mōg strzimać2, żeby sam tego niy wciepnōńć3.

Co potrza?

300 g nudli (tak na 3 porcje)

250 mascarpone

1 małŏ cukinia

125-150 g wyndzōnki4 pokrōnyj we kostka

1 cebula

3 łeżki kaparōw

1 łeżeczka oregano

pŏra5 ziorek zielōnego pieprzu

trocha parmezanu do posucia6 po wiyrchu

Nudle uwarzić7. Wyndzōnka podpiyc na tyglu8, a potyn dociepnōńć9 dō ni pokrōnŏ cebula, prziprawy i cukinia. Jak już cukinia zmiynknie, to dejcie tam mascarpone i kapary. Chwila jeszcze niech sie powarzi i mogecie to miyszać ze nudlami i wciepować na talyrze. Po wiyrchu posujcie to parmezanym, ale mogecie i pokrōnōm pietruszkōm. Smacznego 🙂

1sos

2wytrzymać

3wrzucić

4boczku wędzonego

5kilka

6posypania

7ugotować

8patelni

9dorzucić

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*