Rozmaryjōnowe polyndwiczki wōniajōnce citrōłnōm (Rozmarynowe polędwiczki pachnące cytryną)

Lubia połōnczynie rozmaryjōnu i citrōłny, jakosik mi sie zarŏz spōmino lato i sie czowiekowi we gowie jaśniyj robi. Polyndwiczki sōm fajnie delikatne, a z takōm arōmatycznōm zōłzōm bydōm idealne niy yno na fajer, ale i na niydzielny ôbiŏd.

Co potrza?

2 polyndwiczki wieprzowe

poła citrōłny

pŏra ziorek czerwōnego pieprzu (a jak niy, to moge być i tyn normalny)

dwie gałōnzki rozmaryjōnu

2-3 łeżki oliwy

keliszek biołego wytrawnego wina

trocha mōnki do zagynszczynia zōłzy

kapka śmiytōnki abo mlyka

sōl

Nojlepi dziyń pryndzyj zamarynować miyso, żeby fajnie przeszło prziprawōma. Niy krajejcie1 go na kōnski- lepi, żeby polyndwiczka była we całojści. Wyciście sok ze citrōłny, dejcie2 ku tymu oliwa, pieprz i rozmaryjōn (niy dŏwejcie soli!). Na drugi dziyń prziypiczcie miyso na suchym tyglu3 ze wszyjskich strōn, a potyn niech sie podusi we „marynacie”, we keryj bōło bez noc i dejcie ku tymu jeszcze keliszek wina (mogecie go pryndzyj wlŏć4 na patalnia, na keryj sie przipiykało miyso, żeby sie żŏdne arōmaty nōm niy zmarnowały, a ône to fajnie zebiere5). Polyndwiczka je dojś miynko i 30 minut duszynia ji6 styknie7. Pod kōniec dociepcie sōl. Terŏzki wyciōngcie miyso i przecedźcie ta zōłza8, żeby niy bōło za dużo rozmaryjōnu, bo ôn je mocno arōmatyczny.

Łozmiyszejcie we pō szklōnki zimnyj wody płaskŏ łeżka mōnki. Mogecie do tego dać tyż trocha śmiytōnki abo i mlyka i wlyjcie to bez sitko do zōłzy (żeby niy bōło żŏdnych grudkōw) i niech sie to trocha powarzi. Terŏzki mogecie pokrajać miyso na talarki, a potyn wciepcie je jeszcze na chwila do zōłzy, żeby sie trocha zagrzoło. Take miyso idzie zjejś do kartŏfli, klōzek, kaszy abo i ryżu.

Smacznego 🙂

1krójcie

2dodajcie

3patelni

4wlać

5zbierze

6jej

7wystarczy

8sos

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*