Żeberka we piwie

Uwielbiōm żeberka… a jak ône sie tak jeszcze pryndzyj poduszōm we gorku ze jakim fajnym dodatkym i niyskorzyj zapiekymy je ze leko słodkōm glazurōm, to bydōm sie nōm same cisnōńć1 do gymby 😉

Co potrza?

2 kg żeberek- tak, aby na dwa obiady stykło 😉

1 piwo- mogecie sprōbować wersja ze jasnym i ciymnym piwym

pŏra2 ziorek ziela angelskego

pŏra ziorek owocōw jałowca

trocha kminku

pŏra liści bobkowych3

sōl i pieprz

łeżka kechupu

łeżka miodu

łeżka dżymu ze moreli- choć jŏ żech sam mioł a’ la dżym, kery mi łostoł po rychtowaniu nŏlywki ze moreli 😉

Pokrejcie żeberka na mańsze kōnski4, wciepcie do gorka, wlyjcie piwo, dolyjcie wody (żeby miyso bōło przikryte), wciepcie5 prziprawy i niech sie to podusi na małym ôgniu tak aby ze dwie godziny.

Włōnczcie bratruła6 na 200 stopni, wyciōngcie miyso i wymiyszjecie we jaki misce kechup, miōd i dżym (glazura). Niyskorzyj poukłŏdejcie na blasze żeberka, posmarujcie glazurōm i wrojście to wszyjsko do nagrzōnyj bratruły na 30 minut. A potyn już yno smacznego 🙂

PS Ze wywaru mogecie sie na drugi dziyń narychtować7 zupa abo dejcie go do krauzy i łostŏwcie to na jaki inkszy dziyń 🙂

1pchać

2kilka

3laurowych

4kawałki

5wrzućcie

6piekarnik

7przygotować

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*