1 2Gŏdajōm3, że bioły chlyb niy je za zdrowy, bo ta mōnka je za kans4 przerobiōnŏ i bez to fajnie sie pojejś chleba, kery je narychtowany ze jak nojmani5 przerobiōnych składnikōw. Ôn je kaloryczny, ale mŏ mało wynglowodanōw i bez to pomŏgŏ tyż schudnōńć- jak zjycie krōmka takego chleba, to już żejście sōm pojedzyni6 😉 Je dojś zbity, ale jak sie wejrzycie7 na lista składnikōw, to sie niy ma co dziwić 😉
Co potrza?
1 szklōnka mōnki orkiszowyj- połnoziarniystyj
1 szklōnka haweflokōw8
1 szklōnka pestek ze słōnecznika
poła szklōnki sezamu
poła szklōnki ziorek lnu
poła szklōnki mōnki ze konopii- jak niy mŏcie, to mogecie dać wiyncyj jakego inkszego składnika
poła szklōnki mōnki kokosowyj- pomelane9 kōłkōsraszple10
1,5-2 łeżeczki soli
4 łeżki oleju rzepakowego
1,5-2 szklōnki wody
mogecie tyż dać sam łeżeczka sody i wtedy ôn trocha urojśnie, ale niy trza
Wszyjsko wczajście11 do miski, wymiyszejcie, przełōżcie do formy keksōwki (jo dŏwōm na spodek tyż papiōr do pieczynioł). Łozgrzyjcie bratruła na 200 stopni i wrojście tam tyn chlyb na 20 minut, a potyn zmniyjszcie na 180 i potrzimcie go jeszcze 40 minut. Wyciōngcie, ochōdźcie na jaki kratce i… smacznego 🙂
1naprawdę
2nazwa
3mówią
4mocno
5najmniej
6najedzeni
7spojrzycie
8płatków owsianych
9pomielone
10wiórki kokosowe
11wrzućcie
A wiela wody?
To mi kajś uciykło. 1,5-2 szklōnki… żeby niy bōło ani za gynste ani za rzołdke.