Te dochtory1 marudzōm, że jymy za dużo biołyj mōnki i bez to żech sie pomyśłoł, że trza by bōło tyż sam cojś upiyc do zdrowotnojści- jak w ogóle idzie pedzieć, że słodkojści sōm zdrowe. Mōmy sam fetaminy2 ze markwi, mōnka żytnio razowo i do tego żech jeszcze doł cojsik takego, jak zarodki pszynne- normalnie jak rychtujōm3 ze pszynicy biołoł mōnka, to je wyciepujōm, a łone majōm wiyncyj solōw mineralnych i fetaminōw, jak4 całe ziorko. To trocha tak, keby jako kobiyta sie kupioła nowo kecka5, łostawiōła sie w dōma z ni yno pasek, a ta reszta by wyciepła. Bez to trza pamiyntać, żeby jejś6 tyż trocha tych niyprzetworzōnych czyńści zboża. Niy bōjcie sie, że tam driny7 sōm yno same dziwności, bo trocha szokolady tyż tam je- to przeca mo być do ludzi, a niy do cudokōw.
Co potrza?
4 jajca
1 szokolada
4 wiynksze markwie8
1 szklōnka mōnki żytni
1 szklonka zarodkōw pszynnych (kebyjście ich niy mogli znojś, to mogecie dać pszynnyj razowyj abo- no trudno- normalnyj pszynnyj)
0,5 – 1 szklōnki brōnołtnego cukru (zależy łod tego, jak mocno chcecie je mieć fitness)
1,5 łeżeczki proszku do pieczynioł
bojtlik9 figōw
ździebko10 chili
ździebko soli
4-6 ziorka ziela angelskego (roztrzaskane we moździerzu)
2 łeżki oliwy
2 łeżki masła
Szokolada rozpuście w jakim gorczku abo misce nad wrzōncōm wodōm. Wciepcie tam tyż te 2 łeżki masła. Jajca zmiksujcie ze cukrym. Niyskorzi11 dejcie tam mōnka, zarodki, rozpuszczōno szokolada, oliwa, potarte markwie, prziprawy i wszysko dobrze wymiyszejcie. Rozgrzyjcie sie piec na 180 stopni. Przigotujcie sie forymki na muffiny- nojlepi take mańsze. Do kołżdyj dejcie łeżka ciasta (żeby wiynksze pó12 forymki bōło połne- ja, wiym, że połōwki zawsze sōm równe, ale przeca i tak wszyscy wiycie, o co sam13 idzie) i wciście po pó figi. Potyn wrojście te babeczki do pieca na 20 minut, żeby sie tak fajnie przibrōnołciōły14. Niyskorzi niech sie leko ochōdzōm i… na zdrowie 🙂
1lekarze
2witaminy
3przygotowują
4niż
5sukienkę
6jeść
7w środku
8marchwi
9opakowanie
10szczyptę
11później
12połowa
13tutaj
14przypiekły
Dodaj komentarz