Do narychtowania1 tego ciasta to tak richtich2 je potrzebnŏ yno bratruła3, miska i widołka4, nawet miksera niy trza wyciōngać. Moja cera5, tak jak i reszta familiji6, zarŏzki sie w nim zakochała. Niy ma sie co dziwić, że tyn hamerykański chlyb robiōm terŏzki na cŏłkim świecie.
3-4 dojrzałe banany
100 g cukru (niypołnŏ szklōnka)
200 g mōnki (1,5 szklōnki)
75 g masła (choc robiōłech tyż yno ze olejym- 50 g oleju, tak ze 8 łeżek tego bōło)
1 jajco
Łozgrzyjcie bratruła na 175 stopni. Banany ôbiercie ze skōry i łozgniyćcie9 widołkōm. Wlyjcie ku tymu łozpuszczōne masło, wciepcie reszta skłodnikōw, wymiyszejcie widołkōm, przelyjcie to do małyj kyjksōwki (moge być wysmarowanŏ masłym/olejym abo wyłożōnŏ papiōrym do pieczynia) i wrojście na godzina do bratruły. Nawet bajtle bydōm to umiały narychtować. Smacznego 🙂
PS A te skōrki zalyjcie we jakim gorku wodōm na 1-2 dni i do tyj zalywy, kero z tego wyńdzie, mogecie dolŏć jeszcze potyn wody i mŏcie gotowy ekologiczny nawōz do kwiŏtkōw 🙂
1przygotowania
2naprawdę
3piekarnik
4widelec
5córka
6rodziny
7płaską
8sody oczyszczonej
9rozgniećcie
Dodaj komentarz