Niyrołzki1 niy chce nōm2 sie piyc, a moł3 dō nołs przijś4 bezuch5. Wtedy moge sie Wōm przidać recept6, kery7 w połra8 minut Wōm wyczaruje elegancki deser. Tych, co niy lubiōm szokolady, niy ma za kans9, wiync we gusta gojści10 na zicher11 udo sie Wōm wpasować.
Co potrza?
połra gruszek
250 g maskarpōne
100 ml śmiytōnki (30 abo 36%)
1 szokolada (nojlepi gorzko)
(jak lubicie słodke, to mogecie do tego dać tyż pudecukru, ale mogecie sie tyn deser zrobić taki barzi półwytrawny)
Gruszka mogecie ôbrać ze skōry abo yno wybrać środek i pokrajać jōm na take ōsymki. Szokolada ôzpuście12 we jaki misce nad wrzōncōm wodōm. Śmiytōnka ubijcie. Ôzpuszczōno szokolada pomiyszejcie13 ze maskarpōne, dociepcie14 śmiytōnka (i trocha pudecukru)- połra ôbrotōw miksera i fertich15. I terozki ôd Wołs zależy, czy chcecie mieć na dole pianka, a na wiyrchu gruszki abo na opy16. Tego nawet niy trza dołwać do lodōwki, yno zarozki17 na stōł. Smacznego 🙂
1czasem
2nam; ō- samogłoska w wymowie między o i u
3ma
4przyjść
5odwiedziny
6przepis
7który
8kilka
9dużo
10gości
11na pewno
12rozpuśćcie
13pomieszajcie
14dorzućcie
15gotowe
16na odwrót
17zaraz
Dodaj komentarz