Moja Cera1 wyczytała we ksiōnżce, że jedyn krōlik robiōł ciasto marchewkowe. I tak jyj sie ta idyja2 spodobała, że prosiōła fatra3 ô take ciasto. Niy je żech zicher4, czy tyn krōlik tyż by je zjołd, ale my je zjedli ze smakym.
szklōnka potartyj i wyciśniyntyj marchwi
4 jajca
250 g mōnki pszynnyj
100 g cukru biołego
50 g brōnołtnego (joł żech mioł taki cuker kokosowy, kery moł niższy indeks glikymiczny)
1 łeżeczka proszku do pieczynioł
1 łeżeczka sody
200 ml oleju (joł żech mioł rzepakowo-lniano-baniowy 😉 )
100 g mandli (płatkōw abo słupkōw)
Ubijcie jajca ze biołym cukrym, potyn pomału wmiyszejcie tam mōnka, olyj, proszek, soda i brōnołtny cuker. A na sōm kōniec marchew i mandle. Wlyjcie to do formy, nagrzyjcie bratruła na 175 stopni i piyczcie tyn nasz maszkyt5 bez 45-50- minut. Potyn mogecie go jeszcze posuć6 po wiyrchu cukrym pudrym, leko ochōdzić i sie za niego brać. Smacznego 🙂
1córka
2pomysł
3ojca
4pewny
5słodkość
6posypać
Przepyszne ciasto
🙂
marchewkowe zawsze dobre 😉
🙂
A kaj som te marchewki? Niy widza ich we cutatach..
Dyć sōm na piyrszyj szteli: „szklōnka potartyj i wyciśniyntyj marchwi”:)